Aprill algab virredega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistants mullusel "Väikeste virrede" nime kandval folklooripäeval.
Ühistants mullusel "Väikeste virrede" nime kandval folklooripäeval. Foto: www.kultuurikeskus.karksi.ee

Täna toob maakondlik laste folklooripäev «Väikesed virred» Karkis-Nuias kokku üle saja rahvakultuurihuvilise lapse ja noore.


Ürituse peakorraldaja, tantsujuhi Anneli Arraste sõnul on samasuguseid ettevõtmisi maakonnas olnud varemgi, kuid kõnealune sündmus pole neist otseselt välja kasvanud. «Niisugune folklooripäev leiab aset teist korda ning loodame, et see saab Viljandimaa iga-aastaseks traditsiooniks,» lausus ta.

Esinejatena on ennast kirja pannud pisut alla saja lapse, kuid peaaegu sama palju huvilisi on avaldanud soovi pidu kaema tulla. Ehkki üritus vanusepiire ei sea ja vanimad osalejad on gümnaasiumiealised, on kõige arvukamalt esindatud algklassid.

«Tuleb ka lauljaid ja muusikuid, kuid kõige enam on siiski tantsijaid,» jätkas Arraste ning lisas, et poisse ja tüdrukuid leidub folkloorisõprade seas võrdselt. Tantsujuhi ütlemist mööda on tulla lubanud sellised oma ala entusiastide hulgas tuntud rühmad nagu Halliste kooli Karikakar, Viljandi huvikooli Sammuke ja Holstre kooli Ilolatse.

«Kui järele mõelda, meenub järjest rohkem tegijaid. Mainimata ei saa jätta ka kohalikke rühmi,» lisas Arraste.

Nagu mullugi, on oma õla ettevõtmisele alla pannud Viljandi kultuuriakadeemia tudengid, kes juhendavad töötube. Õpikodades saab valmistada jaurami, pähklikoorest laeva või sõle, värvida mune ja küpsetada muffineid, mis Arraste sõnul on tänapäeva käkid.

Laulupeo aasta märki folklooripäev ei kanna, küll aga mõjutab ettevõtmist 2010. aastal Eestis peetav «Baltika» festival, milleks tantsujuhi sõnul on just paslik ennast ette valmistama hakata.

«Väikesed virred» algas kell 11 Karksi valla kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles