Viimane kivi saab paika

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul ootasid töömehed, kuni tihedam sadu möödus, püstitasid siis Pika tänava kohale telgi ja hakkasid selle all munakive paigale seadma. Täna peaks nende käe all koha leidma viimane kivi.
Eile hommikul ootasid töömehed, kuni tihedam sadu möödus, püstitasid siis Pika tänava kohale telgi ja hakkasid selle all munakive paigale seadma. Täna peaks nende käe all koha leidma viimane kivi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna loodavad töömehed Pika tänava mäel maha panna viimase munakivi. Lepingu järgi peaks kogu tänav homme valmis olema, kuid töö lõpetamine nõuab veel nädala.

Järgmisel nädalal peaksid Viljandisse jõudma uhiuued tänavalambid. «Tellisime need Hispaaniast täiesti õigel ajal, kuid lõunamaalased pole meie tellimusega vaeva näinud,» nentis poolest suvest Pikal tänaval ametis olnud osaühingu Tavt juhataja Ivar Sova.

Tema sõnul lõpetatakse töö järgmisel nädalal ning kevadel tuleb veel pisut haljastust kohendada.

Lepingus, mille linnapea ning ehitusfirmade Tavt ja P.K juhid pärast jaanipäeva allkirjastasid, seisis, et ehitus peab lõppema 19. oktoobril ja see läheb linnale maksma 400 000 eurot.

Suve jooksul tuli ehitajatel võidelda kahe väikse ja ühe suure takistusega, mis nende töötempot tunduvalt aeglustas. Väikeseks mureks nimetas Viljandi linnavalitsuse majandusameti juht Reevo Maidla kaht suurt sadu, mis keeras kihva nädalate jagu tööd ning tõi firmale ligi 7000 eurot kahju.

Suur mure oli aga linnajuhtide viimase hetke otsus tuua Pika tänava alt üles soojatoru, mille paigaldamine otsustati alles siis, kui töö käis. «Ehitus oli juba alanud ja nägime, kui kapitaalne see on,» meenutas Maidla. «Seetõttu otsustasime kõik torud tänava all korda saada, et mitte mingil juhul ei peaks tänavat lähiajal uuesti lahti kaevama.»

Kui soojatoru kohale sai, olid ehitusfirmad tööga poolteist kuud ajast maha jäänud. Ivar Sova sõnul päästsid olukorra munakivide ladujad, kes tegutsesid arvatust tublisti kiiremini. Kui veel Lutsu tänava kiviparketi paigaldamise põhjal arvas Sova, et ettevõtmisega saadakse heal juhul valmis novembris, siis Pika tänava ladumine läks veel kiiremini.

«See on hea töö,» kiitis kivide ladumist Sova. «Maha jääb tulemus, mida on ilus vaadata.»

Reevo Maidla kinnitas, et linnavalitsus on tänavat ladunud firmadega rahul.

Suve jooksul tehti Pikal tänaval korda 250 ning Lutsu tänaval 120 meetrit munakiviteed. Järgmisel suvel on linnavalitsusel kavas korrastada munakivisillutis Munga ja Sepa tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles