Viljandimaa laulupeod planeeritakse paadi alla

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eskiisprojekt näeb ette võimalust katta plats paadikujulise katusega.
Eskiisprojekt näeb ette võimalust katta plats paadikujulise katusega. Foto: Peeter Leinbock / Kalle Kadalipp

Viljandi linnavalitsus on teiste KOIT-kava taotluste seas esitanud riigile palve anda 21 miljonit krooni aastaid trööstitus seisus olnud lauluväljaku ajakohastamiseks.


Hiljuti siseministeeriumile läkitatud taotluse aluseks on mõne aasta eest aktsiaseltsis VMT Ehitus arhitekt Kalle Kadalipu ja kunstnik Peeter Leinbocki koostöös valminud eskiisprojekt. Selles katab tervet lauluväljakut kummuli paadi kujuline katusekonstruktsioon, millele saaks nigelate ilmaolude korral kiiresti kinnitada kerge kattematerjali.



Lauluväljakut lossimägedest eraldavat valli hakkaks plaani järgi läbima tunnel, mille kaudu oleks võimalik jõuda pärimusmuusika keskusesse viiva trepini. Valli all leiaksid koha ka tualetid ja inventariruum. Samuti nähakse ette istekohtade, lauljate astmestiku ning lavaesise platsi ja infra­struktuuri uuendamist.



Abilinnapea Rein Triisa sõnul on vajadus lauluväljaku ajakohastamise järele olnud ilmne juba pikka aega, kuid samal ajal on linn pidanud raha leidma mitme veelgi pakilisema ehituse tarvis.



«Kõige odavam oleks lagunev plats lihtsalt üle asfalteerida ning astmeid ja pinke veidi kohendada. Seda teemat puudutanud nõupidamistel on oldud aga ikkagi seda meelt, et kui Viljandi tahab õigustada kultuurilinna nime, ei tohiks piirduda kõige tagasihoidlikuma lahendusega,» rääkis Triisa.



Abilinnapea väitel on kõige tähtsam tagada kuni 2000 pealtvaatajat mahutava kontserdipaiga ilmastikukindlus. «Eesti ilmad on sellised, nagu nad on ja me tahaksime jõuda selleni, et ükski üritus ei kannataks vihma või liiga tugeva tuule tõttu. Nii korraldajatel, esinejatel kui vaatajatel võiks olla kindlus, et kui üht sündmust on kuude kaupa ette valmistatud, ei pea seda viimasel hetkel ära jätma või ruumidesse kolima.»



Rekonstrueerimistööde täpset algusaega ei osanud Rein Triisa veel öelda, kuid rõhutas, et Viljandi linnavalitsuse küsitavate investeeringutoetuste pingereas on lauluväljak esialgu viimaste seas. Teisisõnu on tõenäoline, et suuri muudatusi pole lossimägede servas lootust näha varem kui kolme või nelja aasta pärast.



Enne seda peavad korda saama järveäärsed spordirajatised ja kultuurimaja ning avatakse uus hooldekodu Viiratsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles