Sakala keskuses lööb ekraan helendama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala keskuse suures saalis hakatakse regulaarselt filme näitama. Täna saab seal vaadata «Kuutõusu kuningriiki».
Sakala keskuse suures saalis hakatakse regulaarselt filme näitama. Täna saab seal vaadata «Kuutõusu kuningriiki». Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast Rubiini lammutamist on viljandlased saanud suurel ekraanil filme vaadata ainult Männimäe külalistemaja salongkinos ning vahel pärimusmuusika aidas. Nüüdsest hakkab filme näitama ka Sakala keskus.

«Kui vaatajatel on piisavalt huvi, hakkame seda tegema regulaarselt,» lausus Sakala keskuse projektijuht Triin Laas. Ta on ühendust võtnud paljude filmilevitajatega ning vastukaja on olnud hea. «Huvi on mõlemapoolne.»

«Kuutõusu kuningriik»

Täna kell 19 linastub Sakala keskuse suures saalis USA režissööri Wes Andersoni linateos «Kuutõusu kuningriik», mis avas tänavu Cannes’i filmifestivali. Palju kiita saanud film kestab poolteist tundi ning osades võib näha Bruce Willist, Edward Nortonit, Bill Murrayd ja paljusid teisi nimekaid näitlejaid. Nii selle kui järgmised filmid on välja valinud Triin Laas.

Triin Laas leidis, et küllap mahuvad kõik kinopakkujad Viljandisse ära. «Kaetud on nii ääreala kui keskus,» lausus ta.

Pärimusmuusika aida avalike suhete juhi Erki Pruuli sõnul pole filmide suurele ekraanile toomine aida põhitegevus ning Sakala keskuse filmiõhtud teda seepärast ei mõjuta. «Meil on multifunktsionaalne maja, mida vahel kasutame ka filmide näitamiseks,» nentis ta.

Pruuli ütlemist mööda on 31. oktoobril aidas võimalik vaadata eesti režissööri ja stsenaristi Heleri Saariku filmi «Kõik muusikud on kaabakad».

Seni ainsana pidevalt filme näidanud Männimäe salongkino omaniku Rait Sule sõnul on inimestel huvi jätkunud. «Kui Sakala keskus ei suuda pakkuda just 3D-filme, millest pole kuulda olnud, on kõik põhimõtteliselt sama,» ei osanud Sulg konkurendi tekkimise pärast muret tunda. Tema arvates on vaid hea, et inimestel on tulevikus võimalik valida mitme koha ja linateose vahel.

Sakala keskuse projektijuht Triin Laas leidis, et filmide näitamisega tehakse algust kõige õigemal ajal. «Sügis on käes ning inimesed otsivad rohkem tubast ajaviidet,» selgitas ta.

Mitu korda kuus

Esialgse plaani kohaselt hakatakse kultuurimajas filme näitama rohkem kui korra kuus. «Kinosaaliks me ikkagi muutuda ei kavatse,» jäi Triin Laas tagasihoidlikuks, kuid toonitas, et kinoõhtute tihedus kujuneb nõudluse järgi.

Filmivalik peaks olema mitmekesine — loodetakse näidata nii laiale maitsele mõeldud filme kui ka kunstilisi linateoseid Tallinna Artise kino kavast.

Laasi sõnul püütakse piletite hind hoida sellisel tasemel, et inimesed saaksid kuus mitu korda kinos käia. Saali mahub korraga 200 inimest.

«Kvaliteedi pärast muretseda ei tasu — meil on olemas kogu vajalik tehnika,» lausus ta.

Selleks, et tänane film jõuaks Sakala keskusesse, on tehtud koostööd mittetulundusühinguga Kinobuss. See kinokunsti levikut propageeriv ettevõtmine loob võimalusi, et filmid jõuaksid paljudesse kohtadesse, kus kino pole.

ARVAMUS

TARMO LOODUS,
linnavolikogu esimees

Sakala keskus ja ait peaksid mõlemad rohkem mõtlema filmide näitamisele. Olen veendunud, et linn ei suuda lähitulevikus uut kinohoonet ehitada, mistõttu on küsimus selles, kas olemasolevat mõistetakse maksimaalselt ära kasutada.

Sakala keskus on vaieldamatult selline asutus, mille puhul võiks kino funktsioonist rääkida. Muidugi oleks tervitatav ka eraettevõtja algatus, aga kui selline soov kellelgi oleks, siis meil ilmselt juba oleks uus kinohoone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles