Lapsed mängisid kirikus orelit

, Viljandi muusikakooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored muusikud said oma mänguoskusi lihvida oreliõpetaja Kristel Aeru käe all.
Noored muusikud said oma mänguoskusi lihvida oreliõpetaja Kristel Aeru käe all. Foto: Jaan Männik

Oktoobri teisel nädalavahetusel peeti Viljandi Pauluse kirikus orelilaager «Ronime oreli sisse».

Juba tavaks kujunenud ettevõtmine sai alguse organist Ene Salumäe ja klavessiinimängija Ene Naela ühisest mõttest tutvustada klahvpilliõpilastele unustuse hõlma vajunud Eesti rikast orelimängukultuuri.

Varasematel kursustel osalenud õpilastel on avanenud võimalus mängida orelit Tallinna Toomkirikus, Rakvere Kolmainu kirikus, Tallinna Jaani kirikus ja muusikaakadeemia orelisaalis.

Seekordne, viies orelikursus oli Viljandi Pauluse kirikus. Kõrvuti Tallinna muusikakeskkooli ning Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakooli klavessiini- ja klaveriõpilastega osalesid esimest korda Viljandi muusikakooli orelihuvilised Anna-Kaisa Adamson, Kariin Kukk, Kellyly Saar ja Cäro-Ly Helve.

Enne lihviti õpetaja Kristel Aeru juhendamisel mänguoskusi ning täiendati oma teadmisi oreli ehitusest ja kõlamaailmast.

Kõlas eri ajastute muusika. Tänu oreli rikkalikele registritele ja tämbritele said paljud klavessiini- ja klaverilood täiesti uue kõlavärvingu. Kõige noorem esineja oli teise klassi poiss Samuel Butler, kelle jalad ulatusid vaevu pedaalideni, kuid ta esitus ei jäänud sugugi alla vanemate õpilaste omale.

Orelilaagrist osa võtnud noored muusikud jäid väga rahule. Viljandi muusikakooli tüdrukud kinnitasid otsekui ühest suust, et Pauluse kiriku orelit mängida oli võimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles