Etapi võit tagas hõbeda

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele Sepp ja Kristo Subi käisid Saaremaa autoralli poodiumil N3 rühma võitjatena, lõppenud hooajal olid nad Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes oma klassis teised.
Teele Sepp ja Kristo Subi käisid Saaremaa autoralli poodiumil N3 rühma võitjatena, lõppenud hooajal olid nad Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes oma klassis teised. Foto: Aivar Kaljusaar

Viljandimaa sõitjad Kristo Subi ja Teele Sepp võitsid N3 masinarühmas Saaremaal koduse autorallihooaja viimase võistluse ning pälvisid tänavuste meistrivõistluste hõbetrofee. Kullajaht oli neil lõppenud augustis.

Teist hooaega N3 masinaklassis Eesti meistrivõistlused hõbedaga lõpetanud Kristo Subi selgitas, et võita ei võimaldanud neil kaks hooaja esimesel poolel ettetulnud katkestamist.

«Võin rahul olla, sest Mulgi ja Saaremaa rallil olin klassi kiireim,» nentis Kristo Subi laupäeval Saaremaa autoralli poodiumilt naasnuna.

Möödunud reedel ja laupäeval sõideti Saaremaa teedel Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp. Enne viimast võistlust valitses N3 rühma tiitlivõistluste arvestuses põnev seis: oli küll teada kullaomanik, ent hõbedat rihtisid kaks Viljandimaaga seotud võistluspaari: Kristo Subi ja Teele Sepp ning Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees.

Markus Abram ja Jarmo Võsa olid juba hooaja nelja esimese ralliga, enne septembris peetud Mulgi rallit taganud endale teise tiitli järjest. Nende järel noolisid teist kohta kaks Viljandimaa võistluspaari, keda lahutas viimase võistluse eel teineteisest kõigest pool tabelipunkti.

Kümnest kiiruskatsest koosnenud viimase mõõduvõtu eel tunnistasid mõlemad piloodid, et keskenduvad rajale minnes pigem kiirele sõidule kui tiitlisarja punktitabelile. «Läheme tegema oma sõitu ning üritame nii palju kui võimalik sättida tempot tagant tulevate meeskondade järgi,» kõneles Kristo Subi enne starti.

Saaremaa autoralli avapäeva kolme kiiruskatse järel oli Kristo Subi klassi liider. Tema edu Tõnu Sepa ees oli 25,7 sekundit. «Metsa vahel lasksime oma tavalises rütmis, linnakatsel riskisime veidi enam,» lausus ta.

Tõnu Sepa sõnul läks neil teisel katsel üks mahapööre pikaks ning sealt tulid kaotussekundid. Teise päeva kolmandal katsel purunes Tõnu Sepa Hondal rehv ja selle vahetamisega kogunes klassi liidrile ligemale 17 kaotuseminutit. Teisisõnu haihtus meeste lootus lõpetada ralli esikolmikus: ainuüksi sõiduga polnud seda enam võimalik tasa teha.

«Jätkasime tõusvas tempos, ent konkurendidki tulid kenasti lõpuni,» kõneles Saaremaa ralli N3 rühmas kuuenda tulemuse saanud Tõnu Sepp. Kesine koht kukutas ta esikolmikust ka tiitlivõistluste koondtabelis.

Saaremaal oma masinaklassis võitjaks tulnud Kristo Subi ja Teele Sepp läbisid keerulise võistluse suurte eksimusteta ja autogi pidas pingele lõpuni vastu. «Muret valmistas tõrkuv mootor, hädas olime piduritega ning seitsmendal katsel manitses ettevaatusele alt ära lennanud põhjakaitse,» kõneles Kristo Subi.

«Oleme hõbedaga rahul. On hea tõdeda, et toetajatel jätkus meisse usku hooaja lõpuni, ehkki aasta esimene pool ei sujunud,» võttis Subi rallihooaja kokku.

Pärast kolmeaastast pausi võistlusrajale naasnud Tõnu Sepa sõnul pole temalgi hooajale tagasi vaadates põhjust nuriseda. «Tõtt-öelda tuli talvel alustada nullist, sestap pole neljas koht 16 konkurendi seas sugugi halb,» kõneles ta.

Kõik kuus Eesti autoralli meistrivõistluste arvestusse kuulunud võistlust lõpetanud Tõnu Sepale jääb lohutuseks seegi, et sarja absoluutarvestuses teenis ta masinaklassi hõbedaomanikest kõrgema tulemuse, 11. positsiooni. Kristo Subi ja Teele Sepp on kahe katkestamisega selles tabelis kolm kohta tagapool.

Mõlemad mehed on veendunud, et teevad koduses autorallisarjas kaasa tulevalgi hooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles