Turg kolib spordihoonesse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordihoone
Viljandi spordihoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vanakraamiturg alustab 27. oktoobril oma esimest sisehooaega Viljandi spordikeskuse vana hoone saalis. Sinna jääb see terveks talveks, leides aset kord kuus laupäeviti.

Vanakraamituru korraldaja Kiti Põld teatas, et spordihoone saalis jagub ruumi 70 kaheruutmeetrisele müügiplatsile. Müügikohad on tasulised ning tuleb varem broneerida. «Ka siseruumides ei paku me müügilaudu ja muid abivahendeid, mistõttu tuleb igal müüjal mõelda, kuidas oma kaup piiratud pinnal kõige paremini välja panna,» rääkis Põld.

Ühes nelja seina vahele kolimisega võetakse Viljandi vanakraamiturul spetsiifiliste ostu- ja müügisoovide rahuldamiseks kasutusele kuulutuste tahvel, mis paigutatakse turupäevaks käidavasse kohta. «Kuulutuse võib kodus valmis kirjutada ja müüdava üles pildistada,» teatas Põld.

Kui suvised vanakraamiturud olid pühapäeviti, siis edaspidi see kord muutub. «Uuel aastal hakkab ka suvine vanakraamiturg olema laupäeviti. Lisaks on plaanis korraldada hoovimüügipäevi Viljandi piires linnaosade kaupa,» ütles korraldaja.

2010. aastal alguse saanud ettevõtmise on Kiti Põllu kinnitust mööda hästi omaks võtnud nii linnarahvas kui külalised.

«Kui esimesel tegutsemisaastal jäi müüjate arv stabiilselt alla saja ja päris esimestel kordadel oli ärevus, kas üldse keegi kohale tuleb, siis äsja möödunud suvel oli müüjaid igal turul vähemalt 150 ning kasvava populaarsuse tõttu tuli poole hooaja pealt taotleda lisapinna kasutamise võimalust Laidoneri platsil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles