Üle Halliste käis varguste laine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva kuu jooksul on Halliste vallas toime pandud vähemalt neli vargust. Juhtumitest on politseile teada antud ning neid uurib prokuratuur.

Ajavahemikul 3.—9. oktoobrini murti Vabamatsi külas elamusse ning varastati sealt 700 euro väärtuses asju. 10. oktoobril avastati, et vargad on käinud Uue-Kariste külas asuvas talus ning viinud sealt 800 euro väärtuses antiikmööblit.

Ajavahemikul 19. septembrist 10. oktoobrini murti sisse Maru küla taluhoonetesse. Sedapuhku langesid varaste saagiks motoplokk Electrolux ja vana muruniiduk. Kahju suuruseks hinnati 575 eurot.

11. oktoobril tegutsesid kurjategijad Vana-Kariste külas ja varastasid sealsest alajaamast trafo. Sellega tekitati kahju 3000 euro ulatuses.

Halliste vallavanem Andres Rõigas kinnitas, et nii sagedasi vargusi näeb selles omavalitsuses väga harva.

«Kindlasti on see erakordne,» lausus Rõigas. «Oleme harjunud end reklaamima kui turvalist valda. Loodetavasti on need vargused ühekordne aktsioon.»

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina andis teada, et kõigi nelja sündmuse asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalmenetlus ning praegu ollakse kohtueelse menetluse faasis.

«Neljast vargusest kahe toimepanemises on uurijatel alust kahtlustada üht meest, kes on ka juba üle kuulatud,» lisas Kostina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles