Kaks ühesugust ülikooli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks Aino-Malle Jagori eestvedamisel tegutsevale väärikate ülikoolile jätkab lähiajal Tartu ülikooli egiidi all tegutsemist Viljandi kultuuriakadeemia väärikate ülikool.

Kultuuriakadeemia täiendusõppetalituse juhataja Tiiu Männiste ütles, et püütakse järgida Tartu ülikooli vormi, kus pööratakse põhitähelepanu pigem akadeemilistele loengutele.

«Väärikate ülikooli õppuritele mõeldud loengutes pakume eri teemadega kaasnevaid uusi mõisteid ja tänapäevaseid materjale, kasutame ka seminari vormi, kus õppurid saavad meie lektoritega diskuteerida. Soovime väärikaid näha akadeemia täiendusõppijatena, kel on võimalik saada aktiivses õppes osalemise järel ka Tartu ülikooli tunnistus,» sedastas Männiste.

Tartu ülikooli kommunikatsioonitalituse juhataja Illari Lään kinnitas, et kui Viljandis on teisigi initsiatiive samasuguste ettevõtmiste korraldamiseks, on need teretulnud. «Kuid kindlasti tasuks enne kultuuriakadeemiaga nõu pidada, kuidas seda korraldada, et Viljandi eakad parima tulemuse saaksid,» lisas Lään.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles