Maavanem tunnustas täiskasvanud õppijaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa aasta õppija on Maarika Planken.
Viljandimaa aasta õppija on Maarika Planken. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavanem Lembit Kruuse tunnustas täna Sakala keskuses täiskasvanud õppijaid, andes kätte aukirja maakonna aasta õppijale, koolitajale ning koolitussõbralikemale organisatsioonile.

Viljandimaa õppijaks 2012 valiti Maarika Planken, koolitajaks Marika Oeselg ning koolitussõbralikuks organisatsiooniks Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia täiendusõppetalitus.

«Ainult naiivne võib tänapäevast elutempot vaadates arvata, et õppimisprotsess saab otsa kooli lõpetamisega,» ütles maavanem. «Kui see nii oleks, ei loeks Torontos elav Viljandi aukodanik, 96-aastane maestro Roman Toi ajalehte «Sakala» interneti vahendusel, kuid ma tean, et ta teeb seda.»

Täiskasvanud aasta õppijate ja koolitjajate kandidaate said üles seada kõik, eraisikust asutuseni. Igast kategooriast valisid täiskasvanud õppija nädala aktiivi liikmed välja  parima, kes kandideerisid edasi Eesti parima tiitlile.

«Soovin, et neid inimesi, kes uusi teadmisi ja oskusi omandades teevad iseendale ning selle kaudu ka teistele kingituse, oleks rohkem. Sisulised õpitulemused avalduvad viimaks meie kõikide elus ja riigi tugevuses,» julgustas maavanem tänasel tunnustusüritusel kodanikke oma teamisi täiendama.

Täiskasvanud õppija nädalat (TÕN) korraldatakse Eestis 1998. aastast täiskasvanute koolitajate assotsiatsiooni Andras eestvedamisel igal sügisel, et propageerida elukestvat õppimist ja tutvustada hariduse omandamise võimalusi.

Igas maakonnas on TÕN-i koordinaator, kellel on oma tugirühm. Viljandimaal on TÕN-i kuraator Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi direktor Mall Kõiv ja tugirühma kuulub Viljandi maavalitsuse esindaja Imbi Suurpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles