EESTI UUDISED

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru linn astub liidust välja

Võru linnavolikogu otsustas eile astuda Võrumaa omavalitsuste liidust välja, sest ei pea mõistlikuks maksta aastas liikmemaksuks üle 21 000 euro.

Linnavolikogu esimehe Erki Saarmani sõnul lähtus linn liikmelisust lõpetades soovist kasutada liikmemaksuks kuluv raha

Võru folkloorifestivali ja kolmanda sektori toetuseks, teatas Võru linnavalitsuse pressiesindaja BNS-ile.

«Võru aastamaks omavalitsuste liidus on 21 160 eurot ning meie soov on kasutada seda summat linna kultuuri- ja spordiühingute tegevuse ning ürituste toetamiseks. See on ratsionaalsem ja Võru maksumaksjate suhtes ausam,» märkis Saarman.

Koos Võru linnaga kuulub praegu Võrumaa omavalitsuste liitu 13 omavalitsust.

Julged kodanikud väärivad aumärki

Justiitsministeeriumile laekus tähtajaks 12 ettepanekut kodanikujulguse aumärkide andmiseks.

Komisjon koguneb neid ettepanekuid arutama novembri esimestel nädalatel, ütles justiitsminis­teeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Uudisteportaal Delfi esitas tänavu kodanikujulguse aumärgi saamiseks ka reformierakondlase Silver Meikari kandidatuuri, põhjendades seda Meikari julgusega üles tunnistada oma osalus Reformierakonna varjatud rahastamises ning nimetada ka Kalev Lillot ning Kristen Michalit, kes aitasid tal oma nime all Reformierakonnale raha annetada.

Riigiprokuratuur lõpetas esmaspäeval Meikari avalduse põhjal algatatud kriminaalmenetluse, leides, et kahtlustust ei ole võimalik kohtus tõestada.

Kodanikujulguse aumärgi saajad otsustab selle statuudi järgi viieliikmeline komisjon, mida juhib justiitsminister Kristen Michal.

Peale tema kuuluvad sellesse komisjoni riigi peaprokurör Norman Aas, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ning kuriteoennetuse nõukogu liikmed Jüri Saarja ja Jaan Sootak.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik hindab kodanike julgust hoida ära kuritegusid ja abistada kuriteoohvreid, on justiitsminister välja andnud alates 2004. aastast. Mullu sai selle kümme inimest.

Nimetatud tunnustuse pälvivad need, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või aidanud muud moodi suurendada kaaskodanike turvatunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles