Margus Keerutaja: hõbe oli pettumus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
finaalseeria kolmas kohtumine
finaalseeria kolmas kohtumine Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval lõpule jõudnud Eesti võrkpalli meistrivõistlused hõbedaga lõpetanud Viljandi Metalli eestvedaja Margus Keerutaja ei salanud, et tulemus on pettumus nii talle kui kogu naiskonnale.


Meistrivõistluste finaalseeria neljandas kohtumises kaotasid viljandlannad kodupubliku ees GMP/Olympicule järjest kolm geimi, saades esimeses 18, teises 19 ja kolmandas 20 punkti.



Nagu eelmiselgi aastal, lõpetasid nad turniiri hõbedaga. Samuti on nad kahel viimasel hooajal pidanud teise kohaga leppima kodustel karikavõistlustel.


Meistrimedali said pühapäeval Viljandis kaela GMP/Olympicu mängijad.



Eesti meistrivõistluste hõbemedalit ei maksa küll alahinnata, ometi oli Viljandi naiskonna tänavune eesmärk tiitel võita.



«Praegu valitsevad hinges masendus ja pessimism tuleva aasta suhtes,» tunnistas Viljandi võrkpalliklubi juht Margus Keerutaja.



Tema selgitust mööda oli peamine põhjus, miks viljandlannad kolmel viimasel aastal Eesti naiste võrkpalli valitsenud võistkonnale alla jäid, vastastega võrreldes väiksem treenitus ja tallinlannade suurem kokkumängukogemus.



«Seda näitas selgelt pühapäevane mäng. Kui oli tarvis veel natukenegi endast välja pigistada, oli GMP/Olympicu mängijail tagavara rohkem,» nentis Keerutaja.


«Nende palling oli meie omast jõulisem ja vastuvõtt kindlam. See tuleb eelkõige suurema treenituse arvelt.»



Samuti tegutses vastane klubi juhi hinnangul kindlamalt kaitses. «Nende kaitseliinis teeb suure töö ära Eesti naisteliiga parim libero,» tunnustas ta Kadri Puri mängu.



Kolmandat hooaega Viljandi naiste meistriliiga võistkonda esindanud ja selle rahastamisraskustega maadelnud Margus Keerutaja ei osanud esmaspäeval klubi ja naiskonna tuleviku kohta midagi täpsemat öelda.



«Samamoodi jätkata pole sügavat mõtet, aga kuidas edasi minna, on praegu selgusetu,» lausus ta.



Keerutaja tõdes, et ühest küljest on meistriliiga esindus Viljandi spordikooli noortele vajalik väljund. «Teisalt kui nad istuvad kogu hooaja vaid varumängijate pingil, pole neile sellest suurt tolku,» viskas ta kivi peatreener Peeter Vahtra kapsaaeda. «Selge, et ka Peeter Vahtra siht oli meistritiitel, ja säärane oli tema otsus.»



Keerutaja tunnistas siiski, et hooaja jooksul tegi naiskond ka väga häid mänge ning suurt heameelt valmistas kodumängude üha arvukam publik.



Pühapäeval Viljandis peetud kohtumisel oli spordihoone tribüün rahvast täis ning võistkondade poolehoidjad tegid oma lemmikute ergutamisel tähtsa mängu vääriliselt lärmi.



Hooaja lõppenuks kuulutanud, ei rutanud Viljandi Metalli esindaja praegu valitseva nukra emotsiooni pealt tulevikuplaane tegema. «Laseme tunnetel veidi settida. Ootame juunikuuni, siis vaatame, mis edasi saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles