Parimate õpioskustega lapsed kohtusid võistlustules

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpioskuste olümpiaad leidis aset Tarvastu gümnaasiumis.
Õpioskuste olümpiaad leidis aset Tarvastu gümnaasiumis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeval oli Tarvastu gümnaasiumis algklasside õpioskuste olümpiaad, kus panid end proovile 21 kolmanda klassi võistkonda 20 Viljandimaa koolist.


Olümpiaadil anti välja vaid esikoht ning see läks Viljandi maagümnaasiumi võistkonnale, kuhu kuulusid Even Ekbaum, Kristiina Kase ja Hanna Anett Peiel. Lapsi juhendas õpetaja Marika Ilison.

Ettevõtmise korraldaja, Tarvastu gümnaasiumi õpetaja Evi Vilu sõnul oli võistlus küllaltki tasavägine: maagümnaasiumi lapsed edestasid järgnenud võistkonda 6,5 punktiga.

Esimest korda oli olümpiaadil kõiki ülesandeid siduv teema ja see oli «Loodus meie ümber». Kolmeliikmelised võistkonnad pidid oskama kasutada sõnastikku, atlast ja muusikaõpikut. Ülesannete koostajad olid Tarvastu gümnaasiumi algklassiõpetajad.

Õpetajate hinnangul tuleb õpetada lapsi iseseisvalt mõtlema, infot hankima ja tõlgendama, sest seda läheb vaja kõigis ainetundides. Oma töös on nad märganud, et kõige rohkem jääb lastel vajaka oskusest mõista loetu tähendust ja sisu ning sama häda kimbutab isegi täiskasvanuid.

Ehkki laste õpioskusi on sellisel võistlusel proovile pandud varemgi, oli olümpiaad esimest korda linnast väljas. Ajal, mil lapsed olid hõivatud ülesannetega, said õpetajad tutvuda hiljuti avatud Tarvastu käsitöökojaga ning seal endale helkureid meisterdada.

Vilu nentis, et üritus võiks hakata maakonna koolides külakorda käima. Kuigi Tarvastu õpetajad on igal aastal samasugust võistlust korraldanud oma valla lastele ning nad jäid rahule ka maakondliku olümpiaadiga, ei soovi nad ettevõtmist enda kanda siiski igal aastal. «Korraldava kooli lapsed ei saa ise osaleda,» nimetas Vilu põhjuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles