Täiskasvanud õppija nädal tuleb juubelihõnguline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanud õppija nädala Viljandimaa koordinaatori Mall Kõivu sõnul käib õppimine inimestega kogu aeg kaasas. Isegi igapäevane poeskäik nõuab värske info mõistmist.
Täiskasvanud õppija nädala Viljandimaa koordinaatori Mall Kõivu sõnul käib õppimine inimestega kogu aeg kaasas. Isegi igapäevane poeskäik nõuab värske info mõistmist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 10. oktoobri «Sakala» paberväljaandes.

Reedel algab taas mitmesuguseid sündmusi pakkuv täiskasvanud õppija nädal, mida korraldatakse juba viieteistkümnendat korda.

Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) koordinaator Mall Kõiv, kuidas juubeliaastat Viljandimaal tähistatakse?

Täiskasvanud õppija nädal kestab ametlikult 12.—19. oktoobrini. Traditsiooniliselt tunnustatakse tänavust Viljandimaa aasta õppijat, koolitajat ja koolitussõbralikemat organisatsiooni. Koolitussõbraliku omavalitsuse kandidaate sel aastal ei laekunud, kuid see on üle-eestiline mure, et neid tõstetakse vähem esile.

Mis on peamised sündmused?

Kõige tähtsam ongi tunnustamisüritus, mis korraldatakse 17. oktoobril Viljandi kultuurimajas.

Õppe- ja koolitusasutustes leiavad aset sellele nädalale pühendatud tegevused. Näiteks kultuuriakadeemias tuleb 15. oktoobril Hispaania õhtupoolik, millel tutvustatakse hispaania keele õppimise võimalusi ja selle maa kultuuri. 16. oktoobril on akadeemias väärikate ülikooli avaloeng, kus räägitakse rahvastiku praegusest seisust ja tulevikust. Lektor on statistikaameti peaanalüütik Mihkel Servinski.

Uus tulija on Viljandi muuseum, kes pakub tasuta ekskursioone ja loengut teemal «Igapäevaste esemete esivanemad». Täiskasvanute gümnaasiumis teeme õpitubasid, kus õpetatakse üksteisele käelisi loovtegevusi.

Viljandi huvikoolis korraldab Peep Tobreluts seenepaberi valmistamise õpitoa ning juhendab jalutuskäiku linnalooduses.

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli täiskasvanute koolituskeskus teeb 16. oktoobril karjääriteabepäeva täiskasvanutele, Sürgavere külaselts korraldab 21. ja 22. oktoobril õppereisi, tutvumaks Võrumaa küladega ning Männiku metsatalus tuleb 15. oktoobril taaskasutust käsitlev koolitus.

Viljandimaa rahvakunstiühing korraldab 12. oktoobril kultuurimaja saalis arutelu, kus käsitletakse õpet maakonna käsitööringides. Mitmesuguseid tegevusi jätkub ka pärast seda nädalat — õppimine on ju protsess, mis kestab kogu aeg.

Lähemalt saavad huvilised TÕN-i kavaga tutvuda Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi veebiküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles