NYYD mängib klassikat ja nüüdis­muusikat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüdismuusika lipulaev, 1993. aastal asutatud NYYD Ensemble on elus ja tegutseb, viimastel aastatel küll kvarteti nime all.

Selles mängivad väljapaistvad Eesti ja Soome kammermuusikud Harry Traksmann (esimene viiul), Juta Õunapuu (teine viiul), Torsten Tiebout (vioola) ja Leho Karin (tšello).

Eeloleval nädalavahetusel antakse uue kontsertkavaga «Arcadiana» Eestis kolm kontserti. Kõlavad nüüdisautorite Thomas Adesi, James McMillani ja Tõnu Kõrvitsa helitööd ning François Couperini Concerto Royale. Viljandis esinetakse homme pärimusmuusika aidas.

Koos kvartetiga musitseerivad Birminghami sümfooniaorkestri oboesolist Kalev Kuljus, vaheldumisi USA-s ja Eestis tegutsev klavessinist Julia Ageyeva-Hess ning väljapaistev soome metsasarvesolist, Frankfurdi muusikaülikooli professor Esa Tapani.

NYYD-kvarteti eestvedaja Leho Karin ütles, et aja jooksul on kogunenud lugusid, mida ta on tahtnud esitada.

«Üks kriteerium on ka esituskoosseis. Lisaks keelpillikvartetile on meil seekord kaasatud oboe, klavessiin ja metsasarv,» rääkis Karin.

Oktoobris ootavad ees kontserdid Kopenhaagenis ja Glasgow’s, kus esitatakse Arvo Pärdi muusikat koos Paul Hillieri ja tema vokaalgrupiga Theatre of Voices.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles