Viiratsi asulad said parema joogivee ja kanalisatsioonisüsteemi

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Viiratsi Veevärk juhatuse liige Kaido Pitkäärt näitab Uusna reoveepuhastusjaama, mis on üks kolmest hiljuti vallas valminud  samasugusest rajatisest.
Osaühingu Viiratsi Veevärk juhatuse liige Kaido Pitkäärt näitab Uusna reoveepuhastusjaama, mis on üks kolmest hiljuti vallas valminud samasugusest rajatisest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 11. oktoobri «Sakala» paberväljaandes.

Viiratsi vallas eelmise aasta sügisest käinud rekonstrueerimistööd on valmis ning tänu neile saab Viiratsi, Vana-Võidu, Uusna, Tänassilma ja Valma rahvas paremat vett.

Osaühingu Viiratsi Veevärk juhatuse liige ja valla majandusspetsialist Kaido Pitkäärt ütles, et üle 1,65 miljoni euro maksma läinud ettevõtmise käigus rajati Uusna, Tänassilma ja Valma külla uus puurkaev, veetöötlusjaam ja reoveepuhasti. Torustikku vahetati peale nende kohtade Viiratsis ja Vana-Võidus.

85 protsenti vajaminevast summast saadi keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, ülejäänud osa tasus vald.

Amortiseerunud seadmete ja torustike väljavahetamise järel paranes tunduvalt Uusna, Tänassilma ja Valma inimeste joogivee kvaliteet. Kaido

Pitkäärti sõnul oli selles varem liiga palju rauda ja fluoriidi. Praegu vastab joogivesi kõigile ettenähtud normidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles