Prügila asemel madratsisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni otse prügilatesse veetud tööstuslikud tekstiilijäätmed muudetakse Viljandisse rajatavas tehases peeneks massiks, mis sobib taaskasutamiseks mitmesugustes toodetes.
Seni otse prügilatesse veetud tööstuslikud tekstiilijäätmed muudetakse Viljandisse rajatavas tehases peeneks massiks, mis sobib taaskasutamiseks mitmesugustes toodetes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta algul Viljandis Männimäel suletud Tarme mööblitehases keeb taas elu. Juba mõnda aega on aktsiaseltsi Toom Tekstiil tellimusena tööstuskompleksis toimetanud ehitajad, kes valmistavad ruume ette Balti- ja Põhjamaades ainulaadsete seadmete tarvis.

Järgmise aasta algul pannakse sealsamas käima tööstuslike tekstiilijäätmete töötlemise tehas, mille rajamiseks kulutab ettevõte ligi neli miljonit eurot. Toom Tekstiili juhid lubavad sellega Viljandi tööturule tuua 30 uut töökohta, millest suur osa nõuab vähemalt keskeriharidusel põhinevat kvalifikatsiooni või koguni insenerikutset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles