Forestalia mehed annavad homme juubelikontserdi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forestalia liikmete vormiks on metsameeste roheline munder.
Forestalia liikmete vormiks on metsameeste roheline munder. Foto: Erakogu

Viljandi kesklinna kooli lavale rivistub homme õhtul rohkem kui nelikümmend rohelises mundris metsatöötajat, kes lasevad kõlada mehisel lauluhäälel.

Eesti metsatöötajate meeskoor Forestalia tähistas 8. septembril oma neljakümnenda tegutsemisaasta täitumist. Väärika juubeli puhul annab meeskoor kaks meeleolukat kontserti, millest üks leiab aset Viljandis. Koori juhatavad professor Alo Ritsing, Kadi Ritsing ja Kuno Kerge, klaveril saadab lauljaid Jorma Toots.

Teist kontserti saavad huvilised kuulata 20. oktoobril Tartu ülikooli aulas.

Laul hoiab vormis

Forestalias laulva Viljandimaa metsamehe Mihkel Maala sõnul tuleb esitamisele mitmekesine kava: lugusid on nii loodusest kui isamaast, sekka eri rahvaste laule.

«Minul läheb juba kahekümne viies hooaeg, kuid meil on rivis ka neli meest, kes on Forestalias laulnud algusest peale,» ütles ta. «See näitab, et laul aitab inimestel vormis püsida.»

Eesti metsatöötajate meeskoor Forestalia asutati 1972. aastal tolleaegse metsamajandus- ja looduskaitseministri Heino Tederi ettepanekul. Kollektiivi tuumiku moodustasid Tartu akadeemilise meeskoori vilistlased.

«Sellest ajast saadik on koor võtnud osa kõigist üldlaulupidudest ja  meestelaulupäevadest ning jõudnud kümne Eesti parema meeskoori sekka,» kõneles Mihkel Maala. Ta lisas, et 2007. aastal andis kooriühing Forestaliale aasta koori tiitli.

Kolm viljandimaalast

Mihkel Maala tõdes, et kuna kooris laulab metsamehi kogu Eestist, ei ole alati lihtne liikmeid kokku saada. Proove on tehtud mitmes linnas, kuid viimastel aastatel on harjutuspaigaks kujunenud Tartu Tiigi seltsimaja.

«Kohtume proovis iga kolme nädala tagant ja suvises nädalases laululaagris. Aasta jooksul on veel kümmekond ülesastumist,» rääkis koorilaulja.

Viljandimaalt kuulub Forestalia koosseisu kolm meest: lisaks riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Aimla looduskeskuse juhile Mihkel Maalale endine Aimla metsaülem ja praegune pensionär Agu Treial ning magistritööd tegev Martin Kahu.

Viljandimaaga on tihedalt seotud ka RMK Viljandimaa metskonna metsaülem Elor Ilmet, kelle elukoht on Järvamaal.

«Meie vahva dirigent Kadi Ritsing on samuti kodu leidnud Viljandis,» lisas Mihkel Maala. «Ilmselt antakse üks juubelikontsert siin just sellel põhjusel.»

Forestalia liikmete vormiks on metsameeste roheline munder, mille lõkmel on noodivõti. Peas kannavad mehed rohelise sulega kaabut, mis on alati rongkäikudel ja väliüritustel tähelepanu äratanud.

12. oktoobril kell 19 kesklinna koolis algav kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles