Inspektsioon kolib esinduse maksuameti majja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni ametite majas asunud tööinspektsioon hakkab edaspidi vastuvõttudeks ja töövaidluste lahendamiseks kasutama aadressil Lossi tänav 19 asuvat teenindussaali.
Seni ametite majas asunud tööinspektsioon hakkab edaspidi vastuvõttudeks ja töövaidluste lahendamiseks kasutama aadressil Lossi tänav 19 asuvat teenindussaali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööinspektsiooni Viljandi esindus kolib eeloleval nädalal Vabaduse platsi äärest vanalinna. Kui seni asus see ametite maja neljandal korrusel, siis nüüd saab uued avaramad ruumid Lossi ja Väike-Turu tänava nurgal asuvas kollases hoones, mida seni on tuntud eeskätt maksu- ja tolliameti kohaliku teeninduskoha järgi.

Tööinspektsiooni peajurist Elina Soomets ütles, et kolimise järel siinsete ametnike töötingimused paranevad. Senised ruumid jäid kitsaks ega võimaldanud enam kodanikke sobival viisil vastu võtta, sest Viljandi büroo kasvas ühe ametniku võrra. «Tähtis on juba ainuüksi see, et saame esimest korda enda käsutada spetsiaalse vastuvõturuumi, mida hakkame graafiku alusel jagama maksu- ja tolliametiga,» rõõmustas ta.

Kui töövaidluste lahendamine toimus seni maavalitsuse saalis ja ametnikud võtsid vastu ametite majas, siis nüüd saavad kodanikud kõik teenused kätte Lossi tänava majast. Ühtlasi avaldas Soomets veendumust, et seetõttu on kodanikul suhtlemine inspektsiooniga lihtsam.

Peale inspektsiooni keskuse alluvuses töötava peajuristi võib Viljandi esindusest leida kaks kohalikku ametnikku: tööinspektor Andres Hendriksoni ning tööinspektor-jurist Ave Palu.

Neist esimese vastuvõtuaeg on esmaspäeviti kella 9—12 ja teise jutule saab teisipäeviti kella 9—12. Töösuhteid puudutavad küsimused on ühtlasi oodatud argipäevadel kella 10—15 üle-eestilisel infotelefonil 640 6000. Juristile saab esitada järelepärimisi ka e-postiaadressil jurist@ti.ee.

Töösuhteid hõlmava informatsiooni levitamise kõrval tegeleb tööinspektsioon ettevõtete töötervishoiu,  tööohutuse ja töösuhete järelevalvega ning töövaidluste lahendamisega.

Kodulehel www.ti.ee asuvas andmebaasis on enam kui 150 eeskujulike ettevõtete näidet. Inspektsioon on nende kohta andmeid kogunud alates 2009. aastast. Häid näiteid võivad välja pakkuda kõik tööandjad, kes leiavad, et nende ettevõttes on astutud töökeskkonna parandamiseks samme, mis väärivad teistega jagamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles