Muda ja libedus panid sõitjad Uueveski nõlvadel proovile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste eliitklassis Viljandi sügiskrossil võidutsenud Rein Taaramäe nautis raskeid olusid. Temagi ei pääsenud libedal rajal kukkumisest.
Meeste eliitklassis Viljandi sügiskrossil võidutsenud Rein Taaramäe nautis raskeid olusid. Temagi ei pääsenud libedal rajal kukkumisest. Foto: Herki Helves

Uueveskil peetud Viljandi jalgratturite sügiskross pani proovile sõitjate oskused ja vastupidavuse. Pühapäeval asetleidnud mõõduvõtul leidsid omaniku maakonna meistrimedalid ja jagati Eesti jalgratturite sügiskrossisarja kuuenda etapi punkte.

«Julgen väita, et Uueveski nõlvadel peetud võistlus läheb ajalukku kui Eesti viimase kümne aasta poriseim rattakross,» lausus kohaliku rattaklubi treener Marek Johanson. «Eelmine tippmark kuulus Sindi võistlusele.»

Treeneri sõnul oli enne sügiskrossi ning samal päevalgi sadanud vihm muutnud võistlustrassi nii libedaks, et paljudest tõusudest polnud võimalik ratta seljas üles tulla. Kuival perioodil normaalselt läbitavale trassile jäi vähemalt neli sellist tõusu.

«Tunnustust väärivad kõik, kes distantsi lõpetasid,» ütles Johanson. «Võistlus nõudis rattureilt ülimat osavust, sitkeid lihaseid ja head vastupidavust.»

Eesti nimekaim tegevjalgrattur, Viljandi sügiskrossil meeste eliitklassis võitjaks tulnud Rein Taaramäe iseloomustas võistlust sõnaga «super» ning nimetas Uueveskil kogetut vingeimaks rattakrossiks, mida ta sõitnud on.

«Rada pidi oskama sõita, puhta jõu pealt seal rallida ei saanud; et keerukatest laskumistest edukalt alla saada, tuli kasutada aju,» kirjeldas ta viljandlaste pakutud trassi oma internetiblogis blog.paf.com.

Võistlusel, kus oli ohtralt noorimaid osalejad, jõudis M-12 klassis viljandlastest esikolmikule väga lähedale Erki Laanemäe. Pettunult neljandana üle lõpujoone jõudnud poissi oli tabanud viimasel tõusul ebaõnn: ta hoidis teist positsiooni, kui sõiduvahendil tuli maha kett ning kaks konkurenti said temast mööda.

Sama vanuserühma tüdrukutest teenis Viljandi klubile ainsa esikoha Ilona Tasane. Kärolin Varblane sõitis tublilt ning oli N-16 klassis parima kohalikuna teine.

Teise kohaga pidi M-16 klassi poiste raskel rajal leppima ka Kristjan Johanson ning M-18 mõõduvõtul tuli teiseks Josten Vaidem.

Eesti jalgratturite sügiskrossisarjas oli Viljandis peetu kuues osavõistlus. Pidada jääb veel kaks sõitu. Eeloleval laupäeval on ratturid oodatud Tallinna Nõmmele ning pühapäeval taas Viljandimaale, seekord Karksi valda Paaniksele.

Enne kaht viimast osavõistlust hoiab sarja koondtabelis esikolmikukohta viis Viljandi rattaklubi kasvandikku. Ilona Tasane on oma rühma liider, Josten Vaidem, Kristjan Johanson ja Kristel Sandra Soonik on teised ning Erki Laanemäe kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles