Kobras sattus basseini lõksu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavasti aitasid kopral põgeneda basseini servale seatud prussid.
Arvatavasti aitasid kopral põgeneda basseini servale seatud prussid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kes sattus eelmisel nädalal Uueveski puhkekeskuse basseinidest mööda kõndima, võis ühes neist märgata kobrast, kes ei pääsenud madala veetaseme tõttu välja. Eilseks oli loomal õnnestunud põgeneda.

Uueveski puhkekeskuse rentniku Allar Tepparti selgituse järgi oli loom basseini lõksu jäänud millalgi eelmise nädala esimesel poolel ning veetis seal neli või viis päeva. «Ta võis seal muidugi ka juba varem olla, aga ennast peita,» arutles Teppart.

Välja ei pääsenud kobras seetõttu, et oktoobri algul lasti vesi basseinidest heakorratööde tegemiseks välja ning ajal, mil loom sinna sisse sattus, oli vett põhjas vaid paarikümne sentimeetri jagu.

Teppart rääkis, et ootamatu külaline oli pelglik ning hoidis varju. Peita sai ta ennast lüüside alla.

Arglikku looma ei õnnestunud kätte saada ka päästjatel, kes proovisid hädalist läinud reedel kahel korral välja aidata. Lõpuks asetasid päästjad basseini servale lauad, et kobras saaks mööda neid välja ronida.

Allar Teppart ütles, et lõksu jäänule viidi söögipooliseks oksi. «Need tassis ta kenasti minema,» lausus rentnik. Laupäeva õhtul pandi basseini servale prusse ning pühapäevast saadik pole kobrast enam nähtud.

Puhkekeskuse rentnik avaldas lootust, et mõnepäevane vangistus ei mõjunud looma tervisele halvasti. «Koprad on endale ikka korraliku rasvakihi naha alla kogunud. Vahest ei teinud kerge paast sellele isendile midagi,» ütles Allar Teppart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles