Maavanem otsib presidendile ordeni kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maavanem ootab ettepanekuid Viljandimaa inimeste kohta, kellele president võiks vabariigi aastapäeva eelõhtul annetada riikliku teenetemärgi.

«Oleme igal aastal küsinud ettepanekuid maakonna elanikelt ja neid siis presidendile esitanud,» selgitas maavanem Lembit Kruuse. Riikliku teenetemärgi annetamine on presidendi otsus, seetõttu on maavalitsuse võimuses vaid omalt poolt kandidaate üles seada.

Et president on viimasel ajal igal aastal välja andnud sadakond teenetemärki, on rahuldatud vaid üksikud Viljandi maavalitsuse ettepanekud.

Teenetemärgi annetamiseks tuleks soovitused esitada hiljemalt 15. oktoobril Viljandi maavalitsuse aadressil Vabaduse

plats 2, 71020 Viljandi, või meiliaadressil kyllike.kytt@viljandimaa.ee.

Kirja tuleb panna järgmised andmed: esitatava isiku ees- ja perekonnanimi, sünnipäev, -kuu ja -aasta, elukoha postiaadress, elukutse või amet, auaste, töö- või teenistuskoht, kodakondsus, teenete kirjeldus ja varem antud muud tunnustused, välja arvatud Eesti riiklikud teenetemärgid, kui need on teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles