Algab okste ja leheprahi tasuta äravedu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnas algas okste ja aiajäätmete tasuta äravedu 23. aprillil.
Viljandi linnas algas okste ja aiajäätmete tasuta äravedu 23. aprillil. Foto: Elmo Riig / Sakala

29. oktoobrist korraldab Viljandi linnavalitsus eraisikutele aia- ja haljastusjäätmete tasuta äraveo. Kodanikel tuleb jälgida kogumiseks etteantud nõudeid.


Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata meetripikkusteks ja siduda kokku. Puulehti ja tõrusid kokku korjates tuleb silmas pidada, et kott ei kaaluks üle 25 kilogrammi. Kogutud lehed ja seotud oksad tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Viljandi on jaotatud veopäevade järgi viieks piirkonnaks. Äravedu käib piirkonniti eri nädalapäevadel. Auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi üks kord. Näiteks esmaspäevasesse piirkonda jääval Meeme tänaval kogutakse aia- ja haljastusjäätmeid sel päeval üks kord ja kui kogumisauto teeb tiiru hommikul, siis pärastlõunal välja toodud lehekotti ei viida ära enne tuleva nädala esmaspäeva. Seepärast tulebki lehekott valmis panna veole eelneval päeval — nii ei jää see ülejärgmise nädala veokorda ootama.

Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta kinnistu sissepääsu juurde välja, sest jäätmeveoauto teie kinnistule ei sõida.

Lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal. Põhjus on erinevates jäätmekäitluse tehnoloogiates. Seega ei ole vaja tunda muret, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti sel korral maha.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole tarvis varem registreerida. Eramute ja korteriühistute kinnistutelt viiakse oksad ja lehepraht ära tasuta. Asutustest tehakse seda ainult koolide, lasteaedade ja huvikoolide kinnistutelt.

Et vältida olmejäätmete lehekotti peitmist, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse olmejäätmeid, ei viida neid kotte tasuta ära. Soovi korral tagastatakse kotid omanikule, kuid selleks peab ta olema laadimise ajal kohal.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kellelegi kohustus, vaid võimalus lehesodist tasuta vabaneda. Eraisikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Viljandis, saavad ka ise aasta ringi tekkivaid aia- ja haljastusjäätmed jäätmejaama tasuta ära anda. Viljandi jäätmejaam asub aadressil Pärnu maantee 36 ning on avatud iga päev kella 8—20, telefon 434 9469.

Viljandi linnavolikogu mullu kehtestatud jäätmehoolduseeskirja järgi võib aia- ja haljastujäätmeid oma kinnistul põletada ajavahemikus 1. aprillist 2. maini ja 15. septembrist 1. novembrini, täites seejuures kõiki tuleohutuse seaduses sätestatud nõudeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles