Kabrits kustutas Vikipeediast elamis­lubade skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poliitik Siim Kabrits kustutas ennast tutvustavast Vikipeedia artiklist elamislubade skandaali kohta käiva lõigu ning viited vanadele artiklitele.

Pühapäeva ennelõunal kella poole kaheteistkümne paiku muutus Kabritsat tutvustav artikkel Vikipeedias veidi lühemaks. Selles oli tehtud väiksemaid parandusi ning kustutatud järgmine lõik.

«Novembris 2011 paljastas ETV saade Pealtnägija, et Kabritsa firmale kuulub 1/3 korterist Tallinnas Kooli 1/3, kuhu on registreeritud 147 jõuka Venemaa ja Valgevene kodaniku firmad. Kabrits eitas oma seotust Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi äriga, kus pakuti Vene miljonäridele teenust hõlbustatud korras elamisloa taotlemiseks fiktiivse äriühingu abil.»

Ühtlasi oli viidete alt eemaldatud link 1999. aasta 16. oktoobri Postimehe artiklile «Valimissõda Karksis niisutab viinakahtlus» ning Delfi artiklile «Kes on Siim Kabrits, elamislubade skandaali kolmas osaline?».

Siim Kabritsa internetitsensuur ei jäänud vastulöögita. Vikipeedia kasutajad lisasid taas artiklile elamislubade kohta käiva lõigu ja viited.

Kabrits tunnistas «Postimehele», et kustutas elamislubade skandaali lõigu ise. Küsimusele, miks ta seda tegi, vastas Kabrits, et ta lihtsalt parandas teksti ja pole veel mõelnud, kuidas see osa seal olema peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles