Vikerraadio pakub kultuuri

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügis toob Vikerraadiosse rõõmustavalt palju uut.


Pühapäeviti kell 13.05 on eetris Urmas Vadi saade «Kohustuslik kirjandus».

Kui kohustuslik kirjandus on meis kunagi tekitanud tülpimust või pakkunud nostalgiahetki, siis neis saadetes pannakse lugemist väärivatest raamatutest kokku uut moodi nimekiri. Esimene saade on 16. septembril.

Kausi ja Vadi elamused

7. oktoobril algab sari «Elamus». Jan Kaus ja Urmas Vadi kutsuvad sellesse häid ja tähtsaid inimesi, kes on osanud pakkuda oma tegevusega teistele elamusi. Saadet on võimalik kuulata pühapäeviti kell 22.10.

Sel hooajal juhib Vikerraadio «Kultuurikaja» luuletaja Maria Lee Liivak, kes on muude tegemiste kõrval juhtinud ka ETV «OP-i!».

Kirjandussaadet «Loos on asju» veab ühes Jan Kausiga uus tegija, prantsuse kirjanduse tõlkija ja toimetaja Triinu Tamm.

«Teatrisse!» alustab teist hooaega ja Meelis Kompus viib kuulajad taas lavatagustesse. Raadio ja televisiooni arhiivi abil otsib ta teatri mõtet, mis võib olla igivana, kuid ometi igikehtiv.

Klassikageeniused

Eile oli esimest korda eetris Vahur Kersna «Reedene rõõm». Autor katsub reede pärastlõunal kella 15—18 aidata kuulajail leida ning levitada rõõmu ja head tuju. «Reedeses rõõmus» suheldakse kuulajatega ning saadakse kindlust ja usku, et päike tõuseb järgmiselgi hommikul.

Vikerraadio sügiskavas on häid uudiseid ka muusikasõpradele. Sarjas «Beethoveni sõber» tutvustab Märt Treier pühapäeviti kell 12.05 klassikalise muusika geeniusi.

Alates septembrist on iga kuu viimasel reedel kell 23.05 eetris saade «Rokipeeride pajatused», milles Tiit Karuks ning kuldses keskeas rokkarid vestlevad muusikast, kultuurist ja elust. Esimesena, 28. septembril on külas Peeter Volkonski.

Mõnusat ja huvitavat pärismaalaste muusikat meilt ja mujalt maailmast, pärimusuudiseid ning juttu rahvamuusikarindelt vahendab kuulajatele Ando Kiviberg oktoobris algavas «Rahvasteballis».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles