Füüsikaolümpiaadi võitis ungarlane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis peetud 43. rahvusvahelise füüsikaolümpiaadi absoluutseks võitjaks tuli Ungari võistkonna liige Attila Szabó, kes oli ka teooriavooru parim.

Eksperimendivooru parima tulemuse sai Taiwanist pärit Kai-Chi Huang, kes jäi üldarvestuses viiendaks, teatasid olümpiaadi korraldajad BNS-ile. 43. rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil osales 80 riigist ühtekokku 378 õpilast. Kuldmedali sai 45, hõbeda 71 ning pronksi 92 osavõtjat. Diplomi «Kiitusega märgitud» pälvis 63.

«Kuldmedali saanuid oli 21 riigist, sealhulgas Eestist: nende hulka arvati kevadel Tallinna reaalkooli XI klassi lõpetanud Jaan Toots,» rääkis olümpiaadi organiseerimiskomitee juht, Eesti Infotehnoloogia sihtasutuse juhatuse liige Ene Koitla.

«Jaan oli oma tulemusega absoluutarvestuses 32. kohal. Paraku ei olnud tal võimalik medalit vastu võtta autasustamistseremoonial Nobeli preemia laureaadilt Harold Krotolt, sest ta oli juba üle-eelmisel päeval lennanud Washingtoni, esindamaks Eestit rahvusvahelisel keemiaolümpiaadil,» lisas Koitla.

Teised neli Eesti võistkonna liiget, Viljandi Jakobsoni gümnaasiumi lõpetanud Tanel Kiis, võistkonna noorim liige, sügisel Tallinna vanalinna hariduskolleegiumis IX klassi minev Kristjan Kongas, Tallinna inglise kolledžis abituuriumi alustav Kaur Aare Saar ning Tallinna reaalkoolis õppiv Andres Erbsen pälvisid hõbemedali.

Massachusettsi tehnoloogiainstituut oli pannud välja auhinna parimale tütarlapsele. Selle pälvis hõbemedali saanud Venemaa võistkonna liige Aleksandra Vassiljeva. Ka kõige innovatiivsema lahenduse eriauhind anti Venemaa võistlejale.

Olümpiaadi akadeemilise komitee juhi Jaak Kikase sõnul kiitsid võistkondade esindajad ülesandeid. Need polnud ilmselt lihtsad, seda näitab asjaolu, et võistlejate punktisummad ei olnud eriti suured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles