Mõisaküla masinatööstus edeneb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolteist aastat tagasi pankrotistunud tehase varad ostnud osaühingus Mõisaküla Masinatehas töötab praegu küll poole vähem inimesi, kui firma juht aasta tagasi lootis, kuid ettevõte areneb ja püüab laieneda.

«Me oleme ajaga arenenud,» tõdes osaühingu Mõisaküla Masinatehas juhatuse liige Enno Lilleste ettevõttest rääkides.

Tema sõnul on müük üha kasvanud ning Euroopa riikidest loodetakse leida uusi turge ja edasimüüjaid. Suuremat rõhku tahetakse panna ka tootearendusele.

Praegu pakub ettevõte tööd üheksale inimesele ning kui tellimuste arv samas tempos kasvab, palgatakse neid arvatavasti juurde. Juba otsitaksegi tootearendajat-konstruktorit, kes peaks võtma enda hoolde uute toodete loomise ja vanade täiustamise, kuid ühtlasi oskama klientidega suhelda.

«Mikroettevõttes tuleb olla universaalne, et kõik saaks tehtud,» kirjeldas Lilleste masinatehase tööjaotust. «Töötajad nii treivad, freesivad kui puurivad ja teevad muudki, mida metallitööstuses vaja.» Lilleste kinnitusel saavad osaühingu töötajad oma ülesannetega edukalt hakkama.

Ettevõttes toodetakse MTZ tüüpi traktoritele esilaadureid, buldoosereid ja lumesahku. Projekti korras on paigaldatud laadureid ja buldoosereid lääne masinatele ning koos Läti partneritega on plaanis hakata neid valmistama ka keskmise võimsusega John Deere’idele. Allhangetega masinatehas üldjuhul ei tegele.

Tänavu on üle poole laaduritest müüdud teistesse Euroopa maadesse. Kogu toodangust eksporditakse umbes veerand. Lilleste sõnul on kaugeim sihtriik Bulgaaria, kuid tarvikuid läheb ka näiteks Leetu.

Mõisaküla masinatehas loodi 2010. aastal, kui Vitali Kangurile kuuluv osaühing Helmetel IMS ostis pankrotistunud ET Mõisaküla varad. Vast loodud firmas sai tööd kuus inimest.

Eelmise aasta algul antud intervjuus lootis Kangur, et paari aasta pärast on tehases 15—20 töötajat. «See on võimalik, kuid lubada seda ei saa,» ütles Lilleste veel vähemalt viie inimese palkamise kohta paari aasta jooksul. Siiski lisas ta, et firma jääb pigem konservatiivseks ega kiirusta kedagi tööle võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles