Minister nõuab maareformi lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnaminister Keit Pentus saatis justiitsministeeriumile kooskõlastamiseks maareformi seaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on kiirendada maareformi lõpuleviimist.

Kõik maareformi toimingud tuleb eelnõu kohaselt teha ära 2017. aasta 31. detsembriks, teatas keskkonnaministeerium.

«Lõviosa 20 aastat kestnud maareformist on juba lõpule viidud, reformimata on veel kaheksa protsenti Eesti maismaast — ka see tuleb kanda maakatastrisse,» ütles Pentus. «Eelnõuga lahendame üleskerkinud probleeme ja lihtsustame protsesse, et reform saaks eesmärgipäraselt ja võimalikult kiiresti lõpule viidud.»

Eelkõige puudutavad muudatused inimesi, kellele maa on kas tagastamata või erastamata. Eelnõu näeb ette lahenduse ka kaasomanike probleemile juhtudel, kui mõni ehitise omanik ei soovi maad omandada.

Eelnõuga kehtestatakse tähtaeg reformimata maal asuva ehitise juurde maa määramisele. Arvestades, et ehitisealuse maa puhul võib tegemist olla nii tagastatava, erastatava, riigi omandisse jäetava kui munitsipaalomandisse antava maaga, on tähtaja määramine maareformi lõpetamise kiirendamiseks eriti oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles