Eestis alustas tööd järgmine veebikonstaabel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et eelmisel aastal tööle asunud Eesti esimene veebikonstaabel on end õigustanud, alustas eile internetis tööd tema ametikaaslane.

Uue veebikonstaabli tööleasumise on politsei teatel tinginud tõik, et kogukond on tema ametivenna hästi vastu võtnud, ja seegi, et inimesed tegutsevad küberkeskkonnas järjest aktiivsemalt.

Raigo Haabu, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal, ütles, et veebikonstaabli funktsiooni aastatagune ellukutsumine on ennast igati õigustanud.
«Vaadates tagasi veebikonstaabli senisele tööle, on näha, et inimesed kasutavad agaralt võimalust politseiga interneti vahendusel suhelda,» lausus ta.
Haabu peab igati tõeseks veebikonstaabli projekti alustamise eelduseks võetud väidet, et politsei peab kogukonna paremaks teenimiseks olema seal, kus on inimesed ja ühtlasi probleemid,
«Ühe veebikonstaabli juurdetoomine on aina enam küberkeskkonda liikuva elu puhul loogiline käik. Kindlasti tuleb ka politseil kohaneda keskkonna muudatustega,» lisas Haabu.
Eile tööd alustanud veebikonstaabel Maarja Punak ütles, et kui ühe veebikonstaabli asemel on kaks, suureneb politsei võime inimesi internetis aidata.
«Facebook pole ainus koht, kus meid näeb tegutsemas. Osaleme võimaluste piires ka Perekooli ja Lapsemure foorumis ja oleme nähtaval Rate'is. See on omamoodi virtuaalpatrull: tuleb minna sinna, kus on inimesi,» tõdes Punak.
Ta märkis, et ootab inimesi aruteludes aktiivselt kaasa lööma ja vajaduse korral abi küsima.
«Soovitan veebikonstaabel Maarja Facebooki leheküljega kursis olla sotsiaalpedagoogidel, õpetajatel, lapsevanematel, tudengitel ja üldse noortel, sest nende teemadega olen viimase viie aasta jooksul noorsoopolitseinikuna kõige enam kokku puutunud,» rääkis ta. «Ennetustöö on mulle südamelähedane ning soovin uute võimaluste kaudu jõuda senisest suurema arvu inimesteni.»
Seni üksi töötanud Eesti esimene veebikonstaabel Andero Sepp asus tööle aasta eest.
Selle aja jooksul on inimesed vastuse saanud ligikaudu 5500 küsimusele ning veebikonstaablile saabunud info põhjal on alustatud mitu kriminaalmenetlust.
Põhiliselt esitavad inimesed küsimusi liiklusteemadel, kuid tuleb ka vihjeid mitmesuguste süütegude kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles