Akadeemia pidas kahte juubelit

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia aastapäevale pühendatud üritused tõid nädalavahetusel Viljandisse sadu kooliga seotud inimesi.

Kooli asutamisest möödub tänavu 60 aastat ning 20 sellest on tegutsetud kõrgkoolina. Reede õhtul oli Ugalas akadeemia 60. aastapäevale pühendatud kontsert «Loomisest loodud lood».

Suurejooneline kontsert Ugala teatris

Kunstilise juhi Tonio Tamra käe all sündis rohkete multimeedialahendustega kontsert.

Üles astusid Viljandi noorte sümfooniaorkester, Tartu ülikooli puhkpilliorkester Popsid, kultuuriakadeemia segakoor, ansamblid Paabel ja Ro:Toro, lauljad Viljandi Jaani koguduse ansamblist, Tartu akadeemilisest meeskoorist ja Tallinna tehnikaülikooli naiskoorist, kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti 9. ja 10. lennu ning muusikaosakonna džässmuusika eriala üliõpilased ja paljud teised.

«Eesti on üle elanud aegu, mil prooviti vana unustada, mõnikord suisa hävitada,» tõdes Tamra kontserdile saateks. «Seda näiteks vennastekogudusliikumise ajal XVIII sajandil ja hiljutise nõukogude perioodi eri ajajärkudel. Me täname neid, kes on hoidnud, säilitanud, õpetanud ning olla ja luua lasknud.»

Õhtu esimeses osas ettekantud oratooriumile «Loomiselugu» oli muusika loonud Tauno Aints, teksti oli rahvalaulu ainetel kirjutanud Anzori Barkalaja, dirigeeris Raul Talmar.

Pidupäeval esines kõnega ka president Toomas Hendrik Ilves.

Kohale tuli pool tuhat vilistlast

Laupäeval võõrustas akadeemia enam kui poolt tuhandet vilistlast. Pärastlõunal peeti Ugala teatris kontsertaktus, kus astusid üles praegused tudengid ja värsked vilistlased.

Kultuuriakadeemia on välja kasvanud Viljandi Kultuurikoolist, selle eelkäijaks oli omakorda Tallinna Kultuurharidusala Kool, hilisem Tallinna Kultuurharidustöö Kool. 1991. aastal anti kultuurikoolile kõrgkooli staatus ja nimi Viljandi Kultuurikolledž.

2003. aastal kinnitati kooli ametlikuks nimeks Viljandi Kultuuriakadeemia ning järgmise aasta augustis liitus see auväärse Tartu ülikooliga.

Valida saab tosina õppekava vahel

Kultuuriakadeemia pakub võimalust omandada kõrg-haridus 12 rakenduskõrgharidusõppekava, ühe bakalaureuseõppekava ning viie magistriõppekava järgi,
millest kaks on ingliskeelsed.

31. märtsil oli akadeemias 1012 üliõpilast, neist 589 päevases õppes ning 423 avatud ülikooli õppevormis. Viljandisse tullakse õppima kõikjalt Eestist ning üliõpilaskond pole vaid eestikeelne. Välistudengeid on viis ja nemad õpivad kõik päevases õppes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles