Partei aukohus Siim Kabritsa tegevusele hinnangut ei anna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu aukohus loobus elamislubade skandaali sattunud Järva- ja Viljandimaa valimispiirkonnast riigikogusse pääsenud Siim Kabritsa tegevust hindamast ning jääb ootama riigikogu komisjonide seisukohti.

«Et korruptsioonikomisjon võttis asja uurida ning kogu elamislubade skandaaliga seoses on moodustatud erikomisjon, ei tee aukohus otsust enne, kui nemad on oma otsuse langetanud,» ütles aukohtu esimees Avo Üprus «Postimehele». Üprus lisas, et tema meelest pole Kabritsa juhtumi puhul midagi menetleda.

Siim Kabrits on varem öelnud, et otsustab parlamenti jäämise või sealt lahkumise aukohtu seisukohast lähtudes. Erakonna aukohtu poole pöördus Kabrits ise.

Enne eile teatavaks saanud loobumisotsust jõudis aukohus seisukoha võtmist mitu korda edasi lükata. Esimest korda kogunes see Siim Kabritsa asjus 21. detsembril. Toona otsustati, et tema avaldust menetletakse edasi, ning pöördumist paluti lisamaterjalidega täiendada.

Soovitud materjalide hulka kuulus muu hulgas erakonna Viljandimaa piirkonna 19. detsembri otsus, milles Kabritsa tegevus üksmeelselt hukka mõisteti.

Kolmekuningapäeval teatas aukohus aga, et otsuse langetamiseks kulub kümme päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles