Osalejaid jätkub

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eakate suured ühispeod pole maakonnas siiski kuigi sagedased.

Pilistvere hooldekodu juhataja Raissa Kipper rääkis, et pidulikud sündmused on poole jõulukuu peale ära jagatud ja suurt ühisistumist polegi. «Vanad väsivad üsna kiiresti ja seepärast oleme üritused hajutanud umbes tunniajalisteks,» selgitas ta.

Viljandi pensionäride liidu pidu oli kuu esimesel poolel. Umbes saja külalisega kolmetunnisel sündmusel esines ansambel ning kaetud oli kohvilaud. «Mingit pakijagamist polnud,» ütles liidu juhatuse liige Imbi Hunt ja lisas, et tantsida sai küll.

Paistu eakate klubi Meelespea jõulupidu algas samal ajal kui Tuhalaane oma. «Kutsume esinejaid, tähistame rahvakalendri tähtpäevi ja klubi liikmete sünnipäevi, tantsime ja laulame,» rääkis Meelespea tegemistest valla kultuurijuht Piia Mänd. Jõulupeol osales 31 inimest Paistust ja Holstrest ning esines eakate tantsurühm Paistel.

Ka Paistu valla eakatel käis jõuluvana, kellele iga klubi liige esitas oma salmi või laulu, et pakk kätte saada. «Mõnusat elevust tekitas see pidu,» kinnitas Mänd. «Eakatel on põhjust piduriided selga panna ja kodust välja tulla.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles