Eesti kokaiinivedajad mõisteti Maltal vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malta kohus mõistis pika vanglakaristuse kahele eestlasele, kes olid enam kui kolme aasta eest tabatud suure kokaiinilastiga.

Ajalehe «Times of Malta» teatel määras kohus kahele kokaiiniveolt tabatud eestlasele karistuseks 14 aasta pikkuse vanglakaristuse. Lisaks peavad mõlemad maksma 35 000 eurot trahvi.

Väljaande teatel avastati meeste pagasist 5,7 kilo 53protsendilise puhtusega kokaiini. Selle eest võinuks tänavakaubanduses saada 593 000 eurot.

Advokaat esitas taotluse, et tema kaitsealused saadetaks karistust kandma Eestisse. Ta tõi esile asjaolu, et üks karistatu on kurttumm.

Malta politsei- ja tollitöötajad võtsid 2008. aasta veebruaris piiril kinni kaks 19aastast eestlast, kes olid saabunud Maltale Liibüa pealinnast Tripolist. Politsei tegi kindlaks, et eestlased pidid viima kokaiini kahele Maltal viibivale nigeerlasele.

Politsei allikas ütles toona, et osa jõugult kättesaadud kokaiini oli ilmselt mõeldud müüa Maltal, kuid suurema jao plaanisid kurjategijad tõenäoliselt toimetada Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles