Jaani kirikus kõlab novembriklassika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Linnakapelli Brass Arno Antoni juhatusel mängib 20. novembril kell 16 Jaani kirikus klassikalist muusikat.

Kava on mitmekesine: Veneetsia heliloojate Giovanni Gab­rieli ja Benedetto Marcello, saksa baroki suurmeistrite Johann Sebastian Bachi ja Johann Hermann Scheini kõrval kõlavad Viini heliloojate Joseph Haydni, Wolfgang Amadeus Mozarti ning Franz Schuberti polüfoonilised teosed. Ei puudu ka sellised hitid nagu Johann Pachelbeli «Kaanon» ja prantsuse lauluviis «Sepapoisid» John Ivesoni džässiseades.

Ansamblis mängivad Kaido Pihelgas (trompet), Peep Heinaste (trompet), Tambet Leopard (tromboon), Magnus Leopard (tromboon), Arno Anton (alttromboon, tromboon) ja Imre Leopard (tuuba). Solistidena esinevad Aaro Tetsmann, Bert Langeler, Magnus ja Imre Leopard ning Hendrik Jaak Sepp. Klaveril saadab Marge Loik.

Linnakapelli vaskpuhkpilliansambel hakkas tegutsema 18 aastat tagasi Ants Sombri ja Arno Antoni algatusel, mängijateks tollase kultuurikolledži ja muusikakooli õpilased. Esialgsest koosseisust on jäänud kaks trompetisti: Kaido Pihelgas ja Peep Heinaste. Brass on esinenud hansapäevadel ning muudel ajaloohõngulistel üritustel paljudes Eesti linnades, paaril korral ka Lätis ja Leedus.

Novembriklassika kontsert antakse Jaani kirikus juba neljandat korda. See on tasuta ja oodatud on kõik muusikahuvilised, et novembrikuu hämarat õhtupoolikut helgemaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles