Tartu ülikooli rahvusmõtte auhind ootab kandidaate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikool ootab oktoobri lõpuni rahvusmõtte auhinna kandidaate.

Rahvusmõtte auhinnaga tunnustab ülikool neid, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust.

Tartu ülikool annab rahvusmõtte auhinda välja juba kaheksandat korda. Kandidaate saavad esitada ülikooli nõukogu liikmed, teaduskondade ja asutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud.

Auhinna saaja valib välja 11liikmeline komisjon, millesse kuuluvad ülikooli rektor, eelmisel aastal auhinna saanu, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt. Eelmistel aastatel esitatuid ei arvata automaatselt kandidaatide hulka, küll aga on üht ja sama inimest lubatud esitada mitu korda.

Rahvusmõtte auhinna saajale antakse Ilmamaa kirjastuse «Eesti mõtteloo» sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu klaasist taies pidulikult kätte rahvusülikooli 92. aastapäeval 1. detsembril Tartu ülikooli aulas.

Eelmisel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep ning etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles