Tasuta autost loobus vaid üks vald

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeerium sai sotsiaaltöötajatele mõeldud tasuta elektriautode taotluse 14 Viljandimaa omavalitsuselt. Kokku soovisid nad 24 autot.

Kõige rohkem plaanib Mitsubishi i-MiEV­isid kasutusele võtta Viljandi, kes nõutas neid viis. Tarvastu vald tahab saada kolme, Paistu, Suure-Jaani, Pärsti ja Kolga-Jaani kahte ning teised omavalitsused ühte sõidukit. Ainsana otsustas sellest loobuda Karksi vald.

Karksi vallavanema Arvo Malingu sõnul soetas vald sotsiaaltöötajatele kolme aasta eest neliveoga auto, mis sobib nende ülesannete täitmiseks palju paremini kui i-MiEV.

«Elektriauto on madal ja väike, aga vanad inimesed vajavad ruumi ning neil on kergem istuda kõrgemasse sõidukisse,» rääkis ta. «Praegune on sõitnud kolme aastaga 45 000 kilomeetrit ja teist meil vaja pole. Miks me võtame auto seisma lihtsalt seepärast, et tasuta saab?»

Enamik omavalitsusi otsustas siiski võimalust kasutada ja nii mõnigi lähtus põhimõttest, et pigem rohkem kui vähem.

«Esialgu rääkisime ühest autost, aga kuna sotsiaalosakonnas töötab kolm inimest, siis mõtlesime, et sellest võib jääda väheks, ja otsustasime võtta kaks,» sõnas Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu.

Kokku pakkus sotsiaalministeerium  omavalitsustele 507 Mitsubishi i-MiEVi, kuid taotlusi laekus kõigest 336le. Lisaks annab sihtasutus KredEx umbes poole tuhande elektriauto ostuks toetust eraisikutele ja firmadele. Toetuse määr ulatub 50 protsendini auto hinnast ega tohi ületada 18 000 eurot. Taotlusi saab esitada 2012. aasta 30. novembrini.

Eesti elektrimobiilsuse programmi E­LMO rahastatakse Mitsubishi Corporationile saastekvoodi müügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles