Karula kodu peremajad saavad nurgakivi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 12 saavad nurgakivi aktsiaseltsi Hoolekandeteenused Karula kodu kaks peremaja.

Nurgakivi panekul osalevad teiste seas sotsiaalminister Hanno Pevkur ning ümbruskonnas psüühilise erivajadusega inimestega tegelevate organisatsioonide ja omavalitsuste esindajad.

Kaks kodu valmib 761 000 euroga

Aktsiaseltsi Hoolekandeteenused sügava liitpuudega inimeste Karula hooldekodu kaks peremaja Saarepeedi vallas ehitab aktsiaseltsi Nordecon tütarettevõte Eston Ehitus 761 000 euroga.

Kava kohaselt peaksid peremajad Karula järve kaldal valmima 2012. aasta veebruari lõpuks, teatas sotsiaalministeerium.

Nende ehitamine on osa täielikult riigile kuuluva Hoolekandeteenuste psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud erihooldekodude reorganiseerimise projektist. Karula kodu peremajad on esimesed, mida ehitama hakati, kokku rajab ettevõte 11 hoolekandeküla.

Need kerkivad veel Harjumaale Vääna-Vitti ja Kehrasse, Läänemaale Uuemõisa, Ida-Virumaale Sinimäele, Järvamaale Türile, Lääne-Virumaale Tapale, Pärnumaale Vändrasse, Tartumaale Kodijärvele ning Valgamaale Tõrvasse ja Viljandisse.

Kokku valmib Eestis 55 peremaja

Kokku ehitatakse 55 kümnekohalist peremaja ning rajatakse uusi ja rekonstrueeritakse seniseid tegelusmaju. Projekti kogumaksumus on rohkem kui 26 miljonit eurot. Projekti rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond ja ülejäänud osas Eesti riik.

Hoolekandeteenused pakub 19 erihooldekodus ja ühes eakatekodus teenuseid ligikaudu 2400 erivajadusega inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles