Allveelaev Lembit jõuab oma kohale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hakatakse allveelaeva Lembit viima Lennusadama angaari, oma kohale jõuab ta selle nädala lõpuks.

Lennusadama esindaja teatel jõuavad sel nädalal Lennusadama vesilennukite angaaridesse esimesed muuseumieksponaadid. Praeguseks on kahurilavale paika pandud suur osa raskemaid merekahureid ja järgmise nädala esmaspäeval tõstetakse sinna ka lava kõige kogukam eksponaat, õhutõrje liikursuurtükk ZSU-57-2.

Täna asutakse ka allveelaeva Lembit angaari viima. Nii nagu laeva veest väljavintsimisele, kulub sellekski paar päeva ja eeldatavasti jõuab Lembit oma kohale käesoleva nädala lõpuks.

Allveelaeva Lembit veest väljatõstmine, vedu ja paigaldamine meremuuseumiks ümberehitatavatesse vesilennukite angaaridesse läheb maksma 362.97 eurot.

Lembit on ehitatud 1936. aastal Eesti riigi tellimusel Inglismaal Barrow-in-Furnessi laevatehases. Lembit sooritas Teises maailmasõjas seitse lahinguretke, olles merel kokku 109 ööpäeva ja torpedeerides mitu alust. Pärast sõda sai temast õppelaev. Eestisse tagasi saabus alus 1979. aastal ja siis muudeti see muuseumiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles