Valuutafondi juhi süükoorem kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse kirjanik Tristane Banon kavatseb süüdistada rahvusvahelise valuutafondi (IMF) juhti Dominique Strauss-Kahni seksuaalses ahistamises.

31-aastane romaanikirjanik ja ajakirjanik Banon süüdistas Strauss-Kahni seksuaalses rünnakus juba 2007. aasta teleusutluses ja uudisteportaalile antud intervjuus, kuid pole seni ametlikku kaebust esitanud. Väidetav vahejuhtum leidis aset 2002. aastal.

«Kavatseme esitada kaebuse,» ütles advokaat David Koubbi, kelle sõnul tema klienti veenis varem süüdistust esitama ema, Strauss-Kahni sotsialistide regionaalbüroo ametnik.

Nädalavahetusel peeti kõrge ametnik New Yorgis kinni sama laadi kaebusele tuginedes.
Nimelt tuvastas New Yorgi hotelliteenija politseijaoskonnas ülesrivistatud isikute seast IMF-i juhi Dominique Strauss-Kahni, keda naine süüdistab enda seksuaalses väärkohtlemises ja vägistamiskatses.

New Yorgi politsei vahistas Strauss-Kahni laupäeval John F. Kennedy rahvusvahelisel lennuväljal. Tippjuht võeti vahi alla enne seda, kui ta pidi lendama Pariisi.

Politsei pressiesindaja ütles päevalehele «New York Times», et 32-aastane naine süüdistab 62-aastast Strauss-Kahni katses teda vägistada. Naine põgenes pärast väidetavat rünnakut hotellitoast, Strauss-Kahn lahkus samuti hotellist, et minna Pariisi lennukile.

Strauss-Kahni advokaadid ütlesid, et nende kaitsealune eitas kõiki talle esitatud süüdistusi ja kavatseb end kohtu ees süütuks tunnistada.

Rahvusvahelise valuutafondi nõukogu vabastas 2008. aastal Strauss-Kahni ahistamise, isiku eelistamise ja võimu kuritarvitamise kahtlustustest. Ehkki nõukogu ei määranud talle tollal distsiplinaarkaristust, tunnistas selle esimees Shakour Shaalan, et IMF-i naissoost personal tunneb juhi käitumise pärast muret.

Strauss-Kahni ja tema alluva afääri uuriv sõltumatu juurdlus tuvastas 2008. aastal, et sündsusetu suhe fondi Aafrika harus vanemökonomistina töötanud ja augustis ametist lahkunud Piroska Nagyga põhines ühisel nõusolekul. Eraldi avalduses kinnitas Strauss-Kahn toona, et peab oma käitumist vääraks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles