Mulgi vallas käib võitlus rohkem piirkondade kui erakondade vahel

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Sakala

​Jutud mulkide omavahelisest vägikaikaveost on pärit juba vanast ajast, kuid saanud viimasel ajal Karksi-Nuia ja Abja-Palu­oja omavahelise rebimisega tublisti elujõudu juurde. Mõlemat vallakeskust on arendatud oma rahva teenimise kõrval ka selle eesmärgiga, et saada juba pikka aega vältimatuna terendanud ühinemiseks parem stardipositsioon. Selle tulemusena on teineteisest tosina kilomeetri kaugusel näiteks kaks ujulat ja gümnaasium. 

Piirkondadevahelist võimuvõitlust on selgelt näha ka eelolevatel valimistel. Vanade valdade jõujooned jooksevad läbi isegi üleriigiliste parteide nimekirjadest. Reformierakonna nimekiri koosneb Karksi valla inimestest ning pooldab seetõttu Mulgi valla keskuse Karksi-Nuia toomist. Keskerakond, mida juhib Abja vallavanem Peeter Rahnel, saab kindlalt eelistada Abja-Paluoja varianti, sest Karksi keskerakondlasi vedav Heino Luik on teinud valimisliidu Karksi Mulgid, mille ülesanne ongi keskus Karksi-Nuia tuua.

Laias laastus paistab nimekirjade programmidest välja, et kui vallakeskuse asukoha valik välja arvata, siis järgmise nelja aasta jooksul väga suuri otsuseid vastu võtta ei kavatseta, sest ühinemislepingus on suuresti sätestatud status quo säilimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles