Üks seen toidab mitu kõhtu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru talu elanik Maire Morev on sülle haaranud järjekordse kodu lähedal kasvanud hiidmuna, et sellest maitsev roog valmistada.
Murru talu elanik Maire Morev on sülle haaranud järjekordse kodu lähedal kasvanud hiidmuna, et sellest maitsev roog valmistada. Foto: Erakogu

​Tavalisemate seente kõrval pälvivad igal hooajal tähelepanu kogukat kasvu hiidmunad. Ühest sellisest isendist võib kõhu täis süüa mitu inimest.

Kui enamasti sõidetakse enne seenemetsa jõudmist maha pikki kilomeetreid, siis hiidmuna kasvab vahel isegi koduaias. Viljandi vallas Savikoti külas Murru talus elav Maire Morev käib hiidmunade järel kodumajast poolesaja meetri kaugusel kraavipervel.

«Hiidmunad on kasvanud seal kindlasti üle 20 aasta, kuid söögiks olen neid tarvitanud ehk viimasel viiel aastal,» lausus ta. «Tavaliselt avastasin need hilissügisel, kui nad olid juba tossuks läinud.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles