Saja-aastane tamm vajus pikali

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur puu lõhkus langedes pisut Trepimäe jalgteed ja maja ümber ehitatud aeda. Ükski inimene kannatada ei saanud.
Suur puu lõhkus langedes pisut Trepimäe jalgteed ja maja ümber ehitatud aeda. Ükski inimene kannatada ei saanud. Foto: Elmo Riig

Viljandi Trepimäe kõrval elav arhitekt Ülo Stöör arvas esmaspäeva pärastlõunal pärast tuppa kostnud valju mürtsu, et väljas müristab. Pisut hiljem nägi ta, et tema aeda oli kukkunud suur tamm.

Saja-aastane puu langes koos juurtega esmaspäeval kella 15.50 paiku. «Oli suur õnn, et sel ajal polnud siin inimesi ja ma ise ei hakanud just siis trenni minema,» meenutas Stöör. Pisut lõhkus puu vaid maja ees olevat aeda.

Viljandi linnavalitsuse haljastusspetsialist Liisi Preedin hindas tolle Trepimäel kasvanud tamme ohtlikuks juba mõnda aega tagasi ning koos arboristiga oli tehtud plaan, kuidas puud nii-öelda kergemaks lõigata. Kavas oli maha võtta mõni suur oks, et vähendada lehemassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles