Meerikandidaat loodab saada kodakondsuse tavalisest kiiremini

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumi sõnul võtab Eesti kodakondsuse saamine aega kaheksa 
kuud, kui mitte rohkem. Soomlasest Vil-
jandi linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen usub, et protsess saab käia rutem.
Ministeeriumi sõnul võtab Eesti kodakondsuse saamine aega kaheksa kuud, kui mitte rohkem. Soomlasest Vil- jandi linnapeakandidaat Harri Juhani Aaltonen usub, et protsess saab käia rutem. Foto: Elmo Riig

Kui IRL-i Viljandi linnapeakandidaadil Harri Juhani Aaltonenil võtab Eesti kodakondsuse saamine nõnda palju aega, kui senine praktika lubab oletada, tuleks enne tema meeri kohale asumist nimetada ametisse ajutine inimene või leida muu lahendus. Irlikad rõhutavad, et protsess võib käia palju kiiremini, kui arvatakse.

Eelmisel nädalal Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Viljandi linnapeakandidaadiks nimetatud Harri Juhani Aaltonen on küll pikki aastaid siin elanud ja töötanud, kuid tal on tänaseni Soome pass. Kuna kohaliku omavalitsuse korralduse seadus lubab linna etteotsa asuda üksnes Eesti kodanikul, on Aaltonen otsustanud, et valituks osutumise korral loobub ta meeri ametikoha vastuvõtmiseks Soome kodakondsusest.

Kaheksa kuud, kui mitte rohkem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles