„Augustiöö Augustiga“ lõpeb libahundijooksuga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Kitzbergi mälestusskulptuur Karksi-Nuias.
August Kitzbergi mälestusskulptuur Karksi-Nuias. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna saab Karksis teoks järjekorras juba kolmas kohalikule kuulsaimale kirjanikule August Kitzbergile pühendatud «Augustiööd Augustiga». Ettevõtmine algab juba keskpäeval giidiga tuuriga kirjaniku majamuuseumis, punkt pannakse aga südaööl algava libahundijooksuga, kus peaauhinnaks on lambanahk.

«Mõlemad senised korrad on hoogu ja indu edasitegemiseks andnud,» kinnitas korraldaja Kai Kannistu. «Teatrietenduste maratonid on läinud väga edukalt ning muuseumi on ka alati rahvast jätkunud. Libahundijooksul oli aga esimesel aastal osalejaid rohkem. Loodan, et tänavu saame sellest mõõnast jälle üle.»

Kella 12–15 on avatud Leeli külas Maiel asuv kirjaniku majamuuseum, kus giidiks on Toivo Univer. Kell 16 algab Remsi külas Metsatares kurttummade kooli juhataja Volmer Univere ja kooli inspektori Markus Univere mälestustahvli avamine. Kell 17.30 on kavas Kitzbergi monumendi juures Karksi-Nuias lillede asetamine ja pildistamine.

Teatriprogrammi avab kell 18 Karksi-Nuia oma näitering «Sõnni Mats», lavastaja Leana Liivson; kell 19 Lendteatri «Sadam», lavastaja Airè Pajur; kell 20.30 Seasaare Teatri «Ükskord juhtus nii ...», lavastaja Jaanus Kukk; kell 21.30 Lendteatri «Kui tähed säravad», autor ja lavastaja Airé Pajur; kella 23–2 kestab retrodisko, puldis on RetroKiirabi. Kell 24 antakse start libahundijooksule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles