Folgi lastealal jätkub tegevust igas eas mänguhuvilisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puust labürint, suured keksukastid, hiiglaslike nuppudega trips-traps-trull, seiklusrada ja oma lava  – kõik see ootab Viljandi pärimusmuusika festivali lastealal kõiki mänguhuvilisi.

Kui varem on pärimusmuusika festivalil olnud mõned juhuslikud heinapallid, mille juures lapsed võisid mängida, siis seekord on Jaani kiriku ees vallikraavis terve plats, mis on mõeldud lastele ja miks mitte ka vanematele mänguhuvilistele.

Lasteala kujunduse autor ja selle pealik on Annika Mändmaa. Oma sõnul lähtus ta mänguala välja mõeldes põhimõttest, et lapsed saaksid seal olla loovad ja vabad. Mitmes mängus saavad kaasa lüüa ka vanemad. «Kohe alguses on silt soovitusega minna folgile mööda seiklusrada kogu perega. Nii peavad vanemad lapsega koos mööda purret kõndima,» selgitas Mändmaa. Ta lisas, et vanematega koos mängimine ja mängude õppimine on lastele väga väärtuslik kogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles