Festival pakub filmiprogrammi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino. Pilt on illustratiivne.
Kino. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika festivali ilmestab sel aastal filmiprogramm, mis toob publikuni kolm eriilmelist ekraaniteost välis- ja kodumaalt. Linalugusid näeb reedel ja laupäeval Sakala keskuse suures saalis koostöös PÖFF-i Tartu armastusfilmide festivaliga tARTuFF. Publikul avaneb võimalus uurida filmide telgitaguste kohta tegijatelt endilt.

Kohal on filmidega seotud isikud, kellega saab enne ja pärast teose nägemist vestelda. Filmi «The Listen Project» seansi juhatab sisse režissöör Garry Bassin ning filmi «Paabel X» kontrabassist ja produtsent Tanel Kadalipp.

Garry Bassin on üle seitsme aasta filminud vähemalt 20 riigi muusikalist kultuurimaastikku, kokku hindab ta oma meeskonnal olevat tuhandetes tundides videomaterjali. «The Listen Project» on dokumentaalsari, millest Bassin on hoolikalt välja valinud kõnekamad seigad ning need kokku teinud üheks 75-minutiliseks filmiks. «Dance Paths» on Rootsi ja Poola koostööprojekt, mis otsib kahe kultuuri sarnasusi ja erinevusi nii muusikas kui igapäevaelus. «Paabel X» on kontsertsalvestis pärimusmuusika lipulaeva, ansambli Paabel viimasest avalikust esinemisest pärimusmuusika aidas 2017. aasta kevadel.

Reedel kell 12 linastub USA ja Jaapani koostööprojekt «The Listen Project», laupäeval kell 12 Rootsi ja Poola ühine looming «Dance Paths» ning kell 14 ansambli Paabel film «Paabel X». Pilet kõikidele seanssidele maksab 3 eurot, festivali pass tagab tasuta sissepääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles