Mulgid naerutavad rahvast Pärnus

Ille Rohtlaan
, teatrisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetlikku lustimängu «Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola» mängib Pärnu Endla teater Koidula muuseumi aias.
Õpetlikku lustimängu «Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola» mängib Pärnu Endla teater Koidula muuseumi aias. Foto: Gabriela Liivamägi

Endla suvelavastus «Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola» on pööraselt lõbus ja värvikas teatritükk ning seda näidendi looja Lydia Koidula vaimu heakskiidul.  

Koidula muuseumi romantiline aed on saanud oma tiigikese kohale sinna igati sobiva suvelava, mille ees on vaatajatele parasjagu mugavad istumispaigad ning õunapuude all sopikesed nii maitsvate näkside ja jookide mekutamise kui piibumeeste tarvis.

Mai lõpus külvati aias vana vundamendi sisse oder. Selle pisikese põllu saak lõigatakse viimase etenduse paiku – nii lubab selgitav viit sealsamas kõrval. Põnevust jagub veel: tore odrateramäng peaks lõpuks selgitama, mis maakonnast käis lavastust kaemas kõige enam vaatajaid. Seepärast on igal etendusel valmis vahvad pudelid, kuhu iga külaline saab oma päritolu järgi terakese poetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles