Naised Köögis sai valmis teise plaadi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Köögis esinemas mullusel folgifestivalil Viljandis.
Naised Köögis esinemas mullusel folgifestivalil Viljandis. Foto: VALDO OTS/Sakala

Viljandist alguse saanud ansambel Naised Köögis armastab köögilaua taga kokku saada, maailma asju arutada ja uusi laule teha. Nende laulud valmivad enamasti ühisloominguna ning lähtuvad nelja naise erinevast elukogemusest ja -tunnetusest. Uus plaat kannab nime «See tantsusaal on nugadega kaetud».  Oma värsket plaati plaanib ansambel esitleda augustikuus toimuval kontserdiringreisil. Enne augustikuud võib neid kuulda ka Viljandi pärimusmuusika festivalil.

«Kõigile ja kirssidega! Valssi ja sambat! Jenkat ja räppi! Naeru ja nukrust! Lori ja lüürikat! Meie laulud räägivad tõsielulist muinasjuttu armastusest, igatsusest, meestest, emaks olemisest ning kaduvatest aegadest, mille kiuste end just praegu eriti elusana tunda,» kirjeldab ansambel ise oma uuemat loomingut. 

Tänavalt, kohviku naaberlauast või telekast juhuslikult üles korjatud lausekatkend võib olla suurepärane algus mõnele uuele laulule. Naised Köögis teevad laule laule just sellest, millest hing haige ja süda laulab. Nende muusika ammutab jõudu rahvapärimusest ja romanssidest, kuid enamik viise on ansambli liikmete omalooming, sündinud kellegi äkilisest tundepuhangust ja pillimängurõõmust. Plaadil kõlavad laulude saateks viiul, karmoškad, kitarr, parmupill, kannel, löökpillid ning ainulaadne kontravann.

Plaat salvestati Peeter Salmela stuudios, selle kujundas Kärt Einasto ja fotode autor on Kaari Saarma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles