Mida me teame 17-aastase neiu tapmisest?

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve terviseraja äärest surnuna leitud neiu mälestuseks süüdati juuni algul tapmiskoha läheduses küünlad..
Viljandi järve terviseraja äärest surnuna leitud neiu mälestuseks süüdati juuni algul tapmiskoha läheduses küünlad.. Foto: Marko Saarm

Laupäeval kella 12.30 paiku leidsid juhuslikud möödujad Viljandi järve terviseraja ääres asuva puhkekoha lähedalt noore naise surnukeha. Nagu uurijad pärastlõunaks välja selgitasid, oli hukkunu 17-aastane kohalik neiu.

Sakala teeb kokkuvõtte esmaspäeva hommikul teada olevast.

  • Juba ööl vastu pühapäeva pidasid politseinikud Lääne-Virumaal kinni 21-aastase mehe, keda noore naise tapmises kahtlustatakse. Kinnipeetu on teo ka üles tunnistanud.
  • Ohver ja oletatav tapja olid politsei andmetel omavahel tuttavad.
  • Prokuratuur ei ole avaldanud ei kannatanu ega kahtlustatava isikut. Mehe kohta on öeldud vaid seda, et ta on varem kriminaalkorras karistatud.
  • Sotsiaalmeedias erinevate allikate avaldatud postitustest nähtub, et tapmises kahtlustatav on pärit Lääne-Virumaalt ja õpib Viljandi ühendatud kutseõppekeskuses. Teda on alaealisena karistatud vägistamise eest. 2014. aasta juunis taotles ta tingimisi enne tähtaega vabastamist, kuid maakohus lükkas palve tagasi. Kohtumääruses seisab, et kinnipeetava selgitused ja käitumine istungil ei veennud maakohut, et kinnipeetav on talle mõistetud vangistusest teinud õiged järeldused.
  • Viru vangla andis ennetähtaegset vabanemist taotlenud noormehele toona iseloomustuse, milles hindas tõenäosuseks, et ta viie aasta jooksul uue seksuaal- või vägivallakuriteo toime paneb, 41–62 protsenti. Sellest johtuvalt vangla ennetähtaegset vabastamist ka ei toetanud, kuid 2014. aasta 24. detsembril lõppes talle määratud kahe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus juba niigi.
  • Hukkunud neiu oli pärit Viljandimaalt ja käis samuti Viljandi ühendatud kutseõppekeskuses.
Copy
Tagasi üles