Tuhaurn ootab politseijaoskonnas juba pool aastat

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Hegert Heil näitab lapsevankrit ja kuut jalgratast, mis ootavad koos omanikke.
Politseinik Hegert Heil näitab lapsevankrit ja kuut jalgratast, mis ootavad koos omanikke. Foto: Elmo Riig

Paljudes Viljandi asutustes ootavad omanikke kümned leitud esemed, millest kummalisim on urn lahkunu tuhaga. Viljandi politseijaoskond, kus urn hoiul on, loodab selle kadunukese omakse hoole alla anda. 

Viljandi jaoskonna patrullipolitseinik Hegert Heil lausus, et inimesega, kes peaks urni eest hoolitsema, on keeruline kontakteeruda, sest tal pole telefoni ja tal on sotsiaalseid probleeme. Urn sattus politseijaoskonda poole aasta eest inimeste kaudu, kes olid uude korterisse kolinud ja avastanud, et eelmine elanik oli selle endast maha jätnud.

Kui tavaliselt hoitakse leitud esemeid aasta jaoskonnas ja seejärel lähevad need omavalitsusele, siis urn üritatakse Heili sõnul omanikule tagastada. See on pandud politeiniku kabinetis seifi, laual oleks seda tema sõnul kummaline hoida. Lisaks urnile on ootamatute leidude seas Eesti lipp, mis seisab sama kabineti nurgas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles